Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori za novog šefa HSS-a

Hrg: Pobijedit ću sa 60 posto glasova

Branko Hrg
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
09.02.2016.
u 23:45

– Sve su opcije otvorene – odgovorila nam je jučer Marijana Petir na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednicu HSS-a

Za nešto više od mjesec dana – 19. ožujka – u HSS-u će se održati unutarstranački izbori na kojima će 782 delegata tajnim glasanjem izabrati novog predsjednika stranke, potpredsjednike, članove Predsjedništva... Zasad je sigurno da će se za predsjednika HSS-a kandidirati šef stranke Branko Hrg i šef zagrebačke organizacije HSS-a Nenad Matić.

Matić - Beljak - Petir?

Osim njih, u borbu za novog čelnika “seljaka” mogli bi se upustiti samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, ali i vjerojatno najpopularnija HSS-ova političarka u posljednjih pet godina – zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir. Hoćete li se kandidirati za predsjednicu stranke ili ćete podržati nekog od kandidata?, pitali smo je jučer.

– Sve su opcije otvorene – odgovorila nam je Marijana Petir i dodala kako zasad ne želi komentirati ništa vezano uz proces kandidiranja i “preslagivanja” unutar stranke. Poručila je samo kako “ne sudjeluje u intrigama”.

A jedna od tih “intriga” kaže da svi najjači Hrgovi protivnici nastoje ujedinjeno izići na unutarstranačke izbore.

Krešo Beljak u stalnom je kontaktu s Marijanom Petir i vjerojatno će se dogovoriti da netko od njih bude i kandidat za novog šefa HSS-a. Koliko znam, Marijana Petir najvjerojatnije se neće kandidirati zbog toga što je teško iz Bruxellesa voditi stranku. A pošto su Beljak i Matić kontra Hrga, logično je da se svi zajedno dogovore tko će se od njih suprotstaviti Hrgu i postati novi šef HSS-a. Uostalom, Beljak i Matić su prijatelji, a znam da je Beljak spreman za takav dogovor – kaže nam sugovornik iz vodstva HSS-a.

Dok nam samoborski gradonačelnik nije želio reći hoće li se kandidirati za predsjednika stranke, Matić kaže da će se “sigurno kandidirati”. Dakle, Matić ide u utrku za šefa stranke bez obzira na to dogovori li se on s Beljakom ili ne.

– Očekujem da bude više kandidata, želim da našim sučeljavanjima po županijskim organizacijama podignemo atmosferu u stranci te da svakog člana HSS-a zainteresiramo za stanje u stranci i već samim time napravimo uzlet rejtinga HSS-a. Po meni kvaliteta proizlazi iz konkurencije – rekao nam je Nenad Matić.

Dok Krešo Beljak računa na sigurnu podršku HSS-a Zagrebačke županije, koja daje 130 delegata, te još 60 delegata iz sisačko-moslavačke organizacije (uz uvjet da se dogovori s Petir), Matić, doznajemo, računa na podršku zagrebačkog HSS-a (60 delegata) i još šest županijskih organizacija koje daju oko 300 delegata. Dok Hrgovi protivnici računaju kako aktualni šef stranke može računati na podršku do 200 delegata, šef HSS-a uvjeren je u pobjedu.

Šef stranke optimističan

– Sigurno ću se kandidirati i siguran sam u pobjedu. Ako budem imao samo jednog protukandidata, pobijedit ću sa 60 posto glasova svih delegata, a ako budem imao dva protukandidata, onda ću pobijediti nakon drugog kruga izbora. Moju kandidaturu podržat će sedam ili osam županijskih organizacija – rekao nam je Branko Hrg.

>>Hrg: Za nekoliko dana HSS-u i treći zastupnik

>>Hrg: HSS nije za ultimatum HDZ-u

Komentara 7

MA
margaritas
07:14 10.02.2016.

Beljak je na sve spreman samo da sruši Hrga, zahvaljujući njemu Samoborci su glasali za Ivu Josipovića, i protiv Domoljubne koalicije , a onda je napadao Hrga za loši rezultat.Najviše njegovom zaslugom u HSS je vračen Stipi Gabrić Jambo politićkii mrtvac kojeg se ćak i HDZ odrekao

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:48 10.02.2016.

"najpopularnija Marijana Petir"... -Kad je toliko popularna kako onda na lokalnim izborima nije mogla pobijediti ni u svojem rodnom selu?!?

AL
ALupen
20:53 11.02.2016.

Samo naprijed Matiću! Treba HSS-u vratiti ugled i snagu. VUB i SS!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije