navigacija Hrvatska 15
DAVOR BLAŽEVIĆ TIGAR

Bivši Sanaderov tjelohranitelj postao Orepićev zamjenik, evo koga je još Vlada danas imenovala

Zamjenik ministra Vlahe Orepića dobro je znan u policijskim i medijskim krugovima, a prije četiri godine ekspresno ga je smijenio bivši ministar policije Ranko Ostojić, nakon što je u medijima objavljena fotografija iz koje je Ostojić zaključio kako je Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, kojemu je godinama bio osobni tjelohranitelj

Bivši Sanaderov tjelohranitelj postao Orepićev zamjenik, evo koga je još Vlada danas imenovala

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako saznaje Večernji list, Vlada je imenovala i zamjenika ministra unutarnjih poslova Davora Blaževića Tigra.

Zamjenik ministra Vlahe Orepića dobro je znan u policijskim i medijskim krugovima, a prije četiri godine ekspresno ga je smijenio bivši ministar policije Ranko Ostojić nakon što je u medijima objavljena fotografija iz koje je Ostojić zaključio kako je Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom kojem je godinama bio osobni tjelohranitelj.

Blažević je tada, 2011. bio pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti, dakle šef svih MUP-ovih bodyguarda. Sanaderov odvjetnički tim, pak, to je ocijenio kao prijetnju i to nezakonitu, s obzirom na to da je ministar suspendirao Blaževića samo stoga "jer je odvjetniku Goranu Suiću nosio pakete". 

Evo koga je još Vlada imenovala, a koga je razriješila dužnosti na zatvorenom dijelu današnje sjednice:

''Zamjenikom ministra poljoprivrede imenovan je Tugomir Majdak. Delfa Radić-Krišto imenovana je pomoćnicom ministra zdravlja. 

Tatjana Dalić razriješena je dužnosti pomoćnice ministrice rada i mirovinskoga sustava, a novom pomoćnicom ministrice imenovana je Karolina Ivanković. 

Zlatku Draganoviću dana je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva socijalne politike i mladih, do povratka odsutne glavne tajnice s porodnog dopusta, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci. 

Radi isteka mandata, s danom 29. ožujka 2016. godine, Nada Merkaš razriješena je dužnosti ravnateljice Središnjeg registra osiguranika te imenovana vršiteljicom dužnosti ravnatelja, s danom 30. ožujka, a do okončanja natječaja za imenovanje ravnatelja. 

Također zbog isteka mandata Dubravka Flinta razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske te je ponovno imenovana na tu dužnost kao predstavnica Ministarstva financija. Danijela Ćenan razriješena je dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar, a novim je predsjednikom imenovan Zdeslav Matić, kao predstavnik Ministarstva gospodarstva. 

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Skupštine Hrvatske lutrije d.o.o., Boris Lalovac, Vedran Mornar i Berislav Šipuš. Novim predsjednikom imenovan je Zdravko Marić, a članovima Predrag Šustar i Zlatko Hasanbegović iz reda ministara Vlade Republike Hrvatske. 

Na kraju, Sanja Mikulić razriješena je dužnosti zamjenice predstavnika Republike Hrvatske u Upravnom odboru Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama. Novom zamjenicom predstavnika imenovana je Lidija Vugrinec'', priopćeno je iz Vlade.

>> Ministar Vlaho Orepić otkrio zašto je smijenjen šef PNUSKOK-a Mario Bertina

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (8 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

37
Registracija
 • niko_svetinja

  16.03.2016 u 17:01h

  Ajde Srijemac brinite se vi za vasu Sjerbiju a nas ostavite na miru, ne vjerujem da I jednog normalnog Hrvata interesira sto je I tko u Sjerbiji. Susjedi biti moramo I to je sve vi sebi a mi sebi
  17 74% 6
 • ana.ane24 ana.ane24

  16.03.2016 u 17:00h

  ......samo u ovoj Državi se patriote i domoljube naziva....birači s malo mozga.....a birače udbaša i komu..ništa....jako pametnima.....hebite se ne padamo na te vaše ofucane objede...."pametni"....fujjj
  17 71% 7
 • ana.ane24 ana.ane24

  16.03.2016 u 17:22h

  ....tebi straško...treba Petrov kao liječnik....hehe
  10 91% 1
 • straško straško

  19.03.2016 u 19:38h

  Vlaho cuvaj se Karamarkove Udbe. Smjestit ce ti sa svojim ljudima.
  0 0% 0
 • ČEPlN

  17.03.2016 u 16:43h

  Čovjek je profesionalac, čuvao je predsjednika Vlade zar je on kriv sto niste na čelo hdz-a izabrali poštenu osobu?
  1 100% 0
 • croatxl

  17.03.2016 u 01:46h

  Ima se sto i viditi prava Hrvatina,lje zgodan dotjeran i jos Hrvatina bravooo majstore. Tesko se ovim novinarima nekako priviknuti na Hrvatska imena,jer kukurikani i njihov jugic milodar su imali nesto drugo kao. ranko,zoran,vesna,branko,milanka,aca,grdosav,risto ,vaskrsije,jovanka,krstimirka,itd itd toga vise nema dabogda se vise nikad nevratilo u HR-vladu
  2 100% 0
Pregledaj sve komentare