Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Vrkić:

'Bit ću prvi računovođa i prvi komunalac grada Osijeka'

ivica vrkić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
20.04.2017.
u 16:20

Dodao je kako su djeci omogućili besplatne udžbenike te da "u školi više nitko nije gladan i sve imaju produženu nastavu"

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić i službeno je objavio kandidaturu za još jedan mandat.

- Samo onaj čovjek koji služi svome gradu, može njime upravljati. Želim biti gradonačelnik bez moći jer preuzme li nas moć, postajemo bahati, razvratni i politički čudni ljudi. Zato, dakle, ne zanima me moć. Ne zanima me ni politika, jer od politike koristi imaju samo političari. Zanima me samo posao.

Bit ću prvi službenik, prvi računovođa i prvi komunalac grada Osijeka – poručio je.
Vrkić je ponovno nezavisni kandidat, ali uz potporu šire koalicije predvođenje HNS-om i SDP-om, zatim i HSS-om te Aktivnim nezavisnim umirovljenicima. Osvoji li novi mandat, zamjenici će Vrkiću biti HNS-ova Žana Gamoš te SDP-ov Boris Piližota. Podršku su mu u četvrtak došli iskazati i Ivan Vrdoljak te Davor Bernardić. Osvrćući se na mandat na izmaku, ocijenili su kako je "Osijek prestao biti grad slučaj".

- Zatekli smo Grad s 42 milijuna minusa, a na kraju mandata doći ćemo do pozitivne nule. Završili smo 2016., jako je važno, s pozitivnih 20 milijuna kuna – istaknuo je Vrkić. Preraspodjelama "umjesto novih zapošljavanja" u gradskoj upravi, uštedjeli su, naveo je, 10 milijuna kuna "i to je bio početak".

- Morali smo tražiti promjene, i to najprije duhovne, da izađemo iz depresije, da krenemo u razvoj. Okrenuli smo se sportu, i to je slučajno, jer je tamo najlakše razlikovati uspjeh od neuspjeha. Kad igraš ili gubiš ili dobivaš. NK Osijek je nekoliko godina padao sve niže i niže. Naš klub je danas u vrhu hrvatskog nogometa i pokazuje kako se može proizvoditi uspjeh. Treba mi još da nastavimo započeto – naveo je.

Dodao je kako su djeci omogućili besplatne udžbenike te da "u školi više nitko nije gladan i sve imaju produženu nastavu".
- I što je najvažnije, sva djeca u potrebi, njih 120, imaju svoje asistente, i nisam siguran da još netko u Hrvatskoj to ima – kazao je.
Šef HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je kako Ivica Vrkić "od političkih neprijatelja stvara prijatelje".

- Osijek ima obvezu ne samo brinuti o svojim građanima, nego i biti motor razvoja cijele regije, biti europska vrata Srbiji i BiH, IT centar, industrijski i trgovački centar, i Osijek sve to može biti – poručio je Vrdoljak.

Čelnik SDP-a Davor Bernardić, koji je spomenuo kako mu je majka iz Osijeka, osvrnuo se na problem iseljavanja.

-Što je to što Irska ima, a Hrvatska nema? To su red, pravna sigurnost, jasan sustav i društvo jednakih mogućnosti koje omogućava djeci, bez obzira koliko su duboki džepovi njihovih roditelja, da upišu školu koju žele – izjavio je Bernardić. Komentirao je i predizborne plakate Ivane Šojata, aduta HDZ-a za gradonačelnicu, na kojima je slogan "Ostajem da drugi ne moraju otići".
- Zbog njihovih ostanaka, iz Hrvatske su brojni ljudi i iselili – zaključio je

>> Koga bi Osječani podržali kao gradonačelnika? Vrkić vodi, druga Ivana Šojat

>> 'Promemorija je potpuno razotkrila namjeru lex Agrokora, izlazi se u susret bankama'

Komentara 3

GU
General_U
20:56 20.04.2017.

ma jedan je banderas ne možeš ti to druže ivica.

DU
Deleted user
05:36 21.04.2017.

bas prava ekipa i sa pravim izjavama os motor razvoja regije koje regije vrata srbiji i bih da da dodju sa tenkovima na celu s cetnikom vucicem bernardicima vama i vrdoljacima je u vasem komunistickom odgoju da mrzite sve sto je hrvatsko u inozemstvu dok su hrvati posteni isli u inozemstvo vi i vasi predci ste plesali zikino kolo po hrvatskoj a govorili ste da je to kozaracko kolo otidjite na kozaru pa ce vam dodik dopustiti ples ali plesati ce te kao indijanci dok vam bude pucao u noge iz vas komunizam nikada nece ni vi iz komunizma.hvala

DU
Deleted user
05:38 21.04.2017.

zaboravio sam floskulu ili ispraznicu besplatni udzbenici zasto ne bi bili besplatni stanovi sve tvarno kao i usluge ima cijenu kostanja kaj ne.hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije