Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi sisački župan

Karamarko čestitao Žiniću i poručio: Nikada Hrvatska neće biti crvena

žinić, karamarko
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/14
26.10.2014.
u 22:45

Žinić nema većinu u Županijskoj skupštini, pa su mogući i novi izbori – rekao je Vidović

Ivo Žinić (HDZ) s uvjerljivih osam tisuća glasova više od Davorka Vidovića (SDP) postao je novi sisačko-moslavački župan. Prema posljednjim rezultatima, dobio je 29.648 glasova ili 56,41 posto, a njegov protukandidat 21,839 glasova ili 41,55 posto.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osobno mu je večeras u Sisku čestitao na pobjedi u drugom krugu izbora.

 – Svima čestitam na izvanrednom županu kojeg ste danas izabrali. Ivo Žinić hrvatski je branitelj, pošten i hrabar čovjek. To je ono što Hrvatsku vuče u budućnost. U jednom trenutku Hrvatska se izgubila u ideološkim maglama. Čudni su ljudi dolazili na vlast i pritom nas optuživali za kriminal, za nepotizam i lopovluk, a zapravo su sami u tome bili velemajstori. Ti sindromi koji su ovu županiju doveli do prijevremenih izbora slika su onih koji danas vladaju Hrvatskom. Po sistemu 'drž'te lopova' stalno galame, a vidite i sami što rade. Nije ona jedina (M.Lovrić Merzel, op.a.), ja joj unaprijed ne sudim, ali bilo je vrijeme da ode. HDZ danas radi pod geslom domoljublje natrag u stranku, a kriminal i korupcija van. To smo i napravili i to hrvatski narod prepoznaje. Mi smo jedina stranka koja može mijenjati ovu sumornu situaciju. Hrvati teško žive, a izvući ćemo se jedino zajedništvom, slogom i domoljubljem, a to je ono što ova vlast nema, kazao je Karamarko i dodao kako će pobjedu odnijeti na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

 - Vrijeme je da oni koji misle da Hrvatsku mogu ofarbati u crveno odu s političke scene. Nikad Hrvatska neće biti crvena. Nema veće ljubavi od ljubavi prema domovini, kazao je Karamarko.

Potpora stranke Žiniću

Ne može se osporiti Ivanu Žiniću iz koalicije HDZ-HSS-BUZ i Davorku Vidoviću iz koalicije SDP-HNS-HSU-SDA, da su se trudili kako bi, svaki na svoj način, animirali birače.

U kampanji su se opredijelili za dva potpuno suprotna modela. I dok je Žinić maksimalno koristio disciplinirano biračko tijelo i punu potporu čelništva HDZ-a, organizirajući nekoliko velikih skupova i konferencija za novinare, Vidović je obilazio male sredine i susretao se s običnim ljudima, da bi tek posljednjeg dana kampanje organizirao konferenciju za novinare.

Tako je u kampanji Žinić koristio izdašnu potporu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, koji su u nekoliko navrata boravili u Sisačko-moslavačkoj županiji. Vidoviću su dolaskom u Sisak potporu pružili tek predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.

– Već su mi rezultati prvog kruga dali pravo da zaključim kako su me građani prepoznali kao osobu koja s ponuđenim programom može zaustaviti desetogodišnju stagnaciju i propadanje županije. Pripremili smo programe razvoja turizma, poljoprivrede i gospodarstva te projekt sustavne zaštite od poplava – rekao je jučer vidno zadovoljan nakon što je saznao rezultate, Ivo Žinić.

Vidović se zauzimao za animiranje šutljive većine koja u prvom krugu nije izišla na birališta, ali to očito nije bilo dovoljno.

Poraz me nije pokolebao

– Čestitam pobjedniku iako je kampanja bila prljava. Moji protukandidati kampanju su vodili kao 90-ih godina sa zastrašivanjem birača. Ovaj me poraz neće pokolebati i neću se povući iz politike. Usto, Žinić nema većinu u Županijskoj skupštini, pa su mogući i novi izbori – rekao je Vidović.

>> Bitka HDZ-a i SDP-a: Žinić i Vidović idu u drugi krug izbora

>> Incident na konferenciji za novinare: 'Zašto se prodaješ za 5000 kuna'

>> HDZ-ov kandidat Žinić: Ukinut ću 14 savjetnika župana

Komentara 203

TO
tomigrgi
20:41 26.10.2014.

Pa kako Vidović nije župan, a dolazili su mu u goste Josipović, Leko, Picula? Davao je i intervjue po režimskim medijema i ništa, a tek anketa u režimskim medijima koje su trebale usmjeriti birače? Zanimljivo, Vidović je po anketama imao 48%, kao i Josipović haha... važni su ovo bili izbori za SDP, a vidimo to i po tome koliko je visokih predstavnika sdp-a pohodilo Vidovića, a naštimavanje anketa je vrh. Partija sve radi da ostane na vlasti gospodo, drže represivni aparat u rukama gdje je Ostojić uhljebio 2.400 sdp kadrova, ovo su staljinstička vremena moji Hrvati. U ovoj zadnjoj godini mandata će još svakakve cirkuse izvoditi kriminalna partija i njihovi mediji jer znaju kada spuše fotelje da će pola sdp vlade skup s Milanovićem završiti u Remetincu.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
10:30 26.10.2014.

Što se tu ima odlučiti, pa Večernji list već zna da će Vidović uvjerljivo pobijediti, da će u drugom krugu dobiti 18% više glasova, tako su bar objavili 1.10.2014 u 11:59. Nemojte se sad vaditi, večernjakovci, dignite glave i stanite iza svojih analiza. Go, Davorko, go.

19
1995josip
11:49 26.10.2014.

Zbog SDP lopovluka prošlih deset godina i jesu raspisani ovi vanredni izbori . Pajo Patak ( Vidović ) ima podršku bivše županice koja je provela u zatvoru 5 mjeseci , još mu je dala i savjetnike i dva dožupana kojiji su je podržavali . Žinić je u velikoj prednosti jer nema podršku lopova , nego ima podršku Hrvata ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije