Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački gradonačelnik i kolega mu Lužkov o gospodarstvu

Bandić u Moskvi pozvao ruske investitore da ulažu u Zagreb

Bandić. Lužkov
16.10.2009.
u 00:34

Nakon razmjene iskustava u vještini vođenja grada, zaključili su da je gospodarska suradnja zamrla.

Odmah nakon dolaska u dvodnevni posjet Moskvi, gradonačelnika Milana Bandića je preksinoć ugostio njegov moskovski kolega Jurij Lužkov koji je upravo započeo svoj peti mandat na čelu ruske prijestolnice.

Nakon razmjene iskustava u vještini vođenja grada, zaključili su da je gospodarska suradnja zamrla. Stoga će za mjesec dana put Moskve poći vodstvo Zagrebačkog holdinga.

- Bit ću zadovoljan ako u ova dva dana, koliko boravimo u Moskvi, uspijemo napraviti pomak u gospodarskoj suradnji. Najkraće, od ovog posjeta očekujem da se otvore koridori za ulazak zdravog kapitala na tržište Zagreba i Hrvatske. Stvaranje okvira za uspješnu suradnju i jest zadaća čelnih ljudi gradova - rekao je Bandić.

Moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov prihvatio je uzvratni poziv te će posjetiti Zagreb najkasnije do travnja iduće godine.Uz Milana Bandića u Moskvi je i članica uprave Holdinga Vlasta Pavić te predsjednik Hrvatske udruge hotelijera i restoratera Anđelko Leko.

Ključne riječi

Komentara 14

DO
doktorica
16:07 16.10.2009.

Neka putuje ali neka si sam plaća putovanja,a ne na teret grada Zagreba.

VI
vitaszorcms
11:12 16.10.2009.

Apriori ne treba odbacivati suradnju sa Rusijom, samo je pitanje na kojim osnovama.To znači da svakako treba onemogućiti lokalne kumove da peru novac i da ta suradnja treba biti na državnoj razini,iako ruku na srce i tamo sve vrvi od kumova. No trenutno je glavni kum don Ivo izvan igre pa se događaju potresi na sceni.

MO
momak23
08:35 16.10.2009.

Trebao je kao Mesić otići na Kubu pa pozvati drugove da ulažu u zagreb,mogao je i jedan tenkić od njih kupiti za osobnu zaštitu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije