Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas dar uz novine

Veliki zidni edukativni poster: Sve što trebate znati o operaciji Oluja

naslovnica
Foto: VL
1/2
04.08.2015.
u 00:02

Institut za promet i veze predlagao je još 2006. uvođenje državnih, regionalnih, zimskih i ljetnih vinjeta

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić jučer je preko Facebooka poručio da se u sklopu restrukturiranja HAC-ONC-a, koje se provodi u suradnji sa Svjetskom bankom, radi i analiza sustava naplata cestarine te da će biti izabran najbolji model, bile to vinjete ili pak elektronički čipovi.

Hajdaš Dončić je tako odgovorio na pismo koje mu je također, dan prije, preko Facebooka uputio bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić u kojem ga je pozvao da uvede vinjete na autoceste. Fižulića su na to ponukale kilometarske kolone na naplatnim kućica proteklog vikenda. I tako je u Hrvatskoj opet, po tko zna koji put, krenula rasprava o vinjetama i naplatnim kućicama. A ta rasprava traje još od početka 2000-ih kada smo počeli intenzivno graditi autoceste. No nijedna vlada dosad nije ozbiljno uzimala u razmatranje promjenu sustava naplate cestarine iako je prometna struka jednoglasno za uvođenje vinjeta, i to kao prijelaznog rješenja do uvođenja elektroničke naplate.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte u e-izdanju Večernjeg lista.

U današnjem broju donosimo i sljedeće priče:

Kotromanović: Ne slavimo rat, nego slobodu i mir

UN: Hrvatska će 2100. imati 2,6 milijuna stanovnika

Zagorac iz 9. stoljeća: Nije pio vino, najviše je jeo proso i meso

Veliki edukativni poster na dar: Sve što trebate znati o operaciji Oluja

Foto: VLm

Komentara 19

Avatar TvojUjko
TvojUjko
22:19 03.08.2015.

Večernji tj novinari i dalje budite najbolji objektivni medij, da su vam novine 5kn imali bi ste prodaju 150% bolju od današnje..24 sata se prodaju najviše zbog jeftinoče ,a nisu Večernjem ni do koljena...Slava Braniteljima!

HV
highlander.vietnam
01:25 04.08.2015.

Servi su se borili dok se nisu trebali boriti, onda su napravili beg , to nisu vojska, to je to je monkey business, provoke dok nedobiješ za uši.

SA
saff
05:42 04.08.2015.

uokviriti i podjeliti srpskim školama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije