Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PINK DAY

Ružičasta vina oduševila brojne posjetitelje

pink day
Foto: IM&C agencija
1/4
10.03.2014.
u 17:02

U Muzeju Mimara moglo se kušati vina 60-tak vinara i distributera s gotovo stotinu vinskih etiketa mirnih i pjenušavih ružičastih vina.

I 2. međunarodni festival ružičastih vina, Pink Day, bio je izvrsno posjećen, s mnoštvom razdragane publike. Održan je u Muzeju Mimara, u povodu međunarodnog Dana žena, a posjetitelji su mogli kušati vina 60-tak vinara i distributera s gotovo stotinu vinskih etiketa mirnih i pjenušavih ružičastih vina.

Festival je organizirala udruga WOW, Woman on Wine, na čelu sa Sanjom Muzaferijom. Bilo je i raznih popratnih sadržaja. Mnoštvo akreditiranih novinara prisustvovalo je okruglom stolu na temu 'Mediji i vino'. Zaključeno je da je u posljednjih desetak godina eno-gastronomska scena u Hrvatskoj procvala, danas je svijest prosječnog Hrvata o hrani i vinu na značajno višoj razni nego prije.

Posjetitelji su mogli prisustvovati i radionici o austrijskim ružičastim vinima te sljubljivanju vina i WOW kolačića koje je za WOW osmislila i pripremila Petra Jelenić, iz slastičarnice 'Mak na konac' .

Ove su se godine Festivalu pridružili i proizvođači maslinovih ulja u sklopu svojevrsnog festivala unutar festivala, pod nazivom 'Zeleno, što volim zeleno!', odnosno Green in Pink. Za 12 proizvođača maslinovih ulja s više od tridesetak vrsta ulja posjetitelji su bili zainteresirani kao i za vinare. Stručnjakinja za maslinova ulja Judy Ridgway, iz V. Britanije, održala je predavanje 'Olive Oil Scene 2014' .

Kako festival ima i humanitarni karakter, posjetitelji su ove godine imali priliku donirati sredstva za KBC Sestre milosrdnice, točnije Odjel pedijatrijske gastroenterologije gdje se liječe mlade djevojke oboljele od anoreksije i bulimije.

>>Mirisno i raskošno – ljeto voli ružičasta vina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije