Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dame biraju

Mirisno i raskošno – ljeto voli ružičasta vina

vino
Foto: n
1/11
02.08.2013.
u 17:47

Dvije su dame iz svijeta vina, vinarstva i vinogradarstva, Luana Kadum i Karin Rupena Perdec, napravile ovogodišnju selekciju laganih ljetnih vina, a zadana tema jest – ružičasto u ljetno poslijepodne ili večer u dobrom društvu

 Žene imaju prirodne predispozicije da bolje dožive vino. One su osjetljivije, finijeg nepca, osjetljivijeg nosa... – rekao je nedavno glasoviti sommelier svjetskog glasa Oz Clark gostujući u Hrvatskoj. Upravo zato dvije su dame iz svijeta vina, vinarstva i vinogradarstva napravile ovogodišnju selekciju laganih ljetnih vina, a zadana tema jest – ružičasto vino u vrelo ljetno poslijepodne ili pri ugodnoj večeri u dobrom društvu. Naše dame, osim što imaju dobre noseve, one i dobro pamte, a lošem vinu, kažu – ne praštaju. Karin Rupena Perdec, nagrađivana sommelierka smatra kako je predrasuda povezivati ružičasta vina sa slatkastim malinovcem.

– Uživanje u vinu ovisi o društvu u kojem ga pijemo, a za lijeno pijuckanje odabrala bih ružičastu lepezu od cabernet souvignona Agrolagune do Rožanićeve Rožice, popularne Veralde iz Brtonigle, Sinkovićeve Špože te Peršurićevih mjehurića u Misal roseu – savjetuje Karin. 

Luana Kadum, koja dan počinje uz svoje mlade nasade loza, a svijet vina upoznala je kroz 14-godišnje vođenje enoteke Per Bacco “šarala” je od kontinenta i Zdjelarevićeve Klinke do Geržinićeva rosea, preko Dalmacije i Bibicheva Think Pinka. – Nema ljeta bez štiklice pa bih svakako izdvojila i Saint Hills te rafinirane nježne mjehuriće Girgia Clai u njegovu roseu – kazala je Luana. Ružičaste dragulje, napominju naše iskusne poznavateljice vina, treba dobro, ali ne i previše, ohladiti i natočiti u fine čaše.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije