Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
valja isprobati

5 dodataka za kavu koji vam nikada ne bi pali na pamet

kava
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
23.03.2017.
u 07:52

Šećer, stevija, mlijeko ili šlag najčešći su dodaci koje mnogi stavljaju u kavu, no neki svoju jutarnju dozu turske kave ne obogaćuju ni s čim od navedenog. Jeste li dovoljno hrabri kušati nešto od ovoga?

Jeste li dovoljno hrabri začiniti svoj omiljeni napitak nekim novim dodatkom?

Šećer, stevija, miljeko ili šlag najčešći su dodaci koje mnogi stavljaju u kavu, no neki svoju jutarnju dozu turske kave ne obogaćuju ni s čim od navedenog. Jeste li dovoljno hrabri kušati nešto od ovoga? 

Sol

Sol nam zaista nikada ne bi pala na pamet kao nešto čime bismo mogli začiniti kavu. Čini se kao nespojiva kombinacija, posebice ako svoj napitak inače ne sladite. Sol će, naime, neutralizirati gorčinu kave, ali neće pokriti okus, obogatit će ga. Naravno, nemojte pretjerivati. 

Ekstrakt vanilije

Ako ste ljubitelj okusa vanilije, ovo bi vas zaista moglo oduševiti. Ne trebaju vam posebni okusi instant-kave, posebice ako ste ljubitelj klasične, crne kave. Dovoljno je samo staviti kap ili dvije ekstrakta vanilije u šalicu s kavom i možete uživati u sasvim novom, punom okusu vašeg omiljenog napitka. 

Cimet

Ako volite zasladiti svoju kavu, idućeg biste jutra mogli šećer ostaviti po strani. Umjesto njega stavite cimet. Iznenadit ćete se kako će zasladiti kavu, a uz to, ovaj začin sadrži antioksidanse i ostale za zdravlje bitne nutrijente. 

Javorov sirup

Odmah su vam na pamet pale američke palačinke? Nije ni čudo jer mi nemamo običaj koristiti ga tako često u našoj prehrani. Zaista šteta. Birajte zdravije zaslađivače kad god možete jer rafinirani šećer koji najčešće upotrebljavamo može itekako naštetiti našem zdravlju. Posebice ako imate na umu da ste vjerojatno konzumirali mnogo više šećera nego što se čini, primjerice u kruhu i drugim namirnicama za koje vam ne bi palo na pamet da sadrže velike količine šećera. Javorov sirup, osim što će biti zdravija varijanta zaslađivača, vašoj će kavi dati posebnu aromu koju ćete vjerojatno obožavati. 

Maslac

Maslac? U kavi? Ne, nismo poludjeli. I mi bismo sami zakolutali očima na ovo. No, čovjek kojemu je prvome palo na pamet dodati malo maslaca u kavu bio je Dave Asprey. On tvrdi, ako dodate malo neslanog maslaca u jutarnju kavu, da će vam to dati više energije i spriječiti osjećaj gladi čitavo jutro. Uz to, kavi daje poseban, kremast i puni okus. 

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:03 23.03.2017.

obožavam kavu s šlagom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije