Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalkulator

Ovdje izračunajte kolika će vam biti plaća nakon poreznih izmjena

novac
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
19.09.2014.
u 10:56

Rasterećenje privatnih budžeta osjetit će i primatelji minimalne plaće koja bi prema novom izračunu trebala biti neoporeziva

Nova porezna politika koju Vlada još nije donijela, ali ju je najavila provesti u najkraćem mogućem roku, što bi trebalo biti početkom 2015., trebala bi ostaviti više novca na privatnim računima građana. Njome bi se trebao povećati osobni odbitak as 2.200 na 2.600 kuna.

Promjene u poreznoj politici, kako je najavljeno, predviđaju i da se najviša stopa oporezivanja prihoda (od 40 posto) primjenjuje na plaće veće od 13.800 kuna, a ne kao do sada na plaće veće od 8.800 kuna. 

Rasterećenje privatnih budžeta osjetit će i primatelji minimalne plaće koja bi prema novom izračunu trebala biti neoporeziva. Porezna stopa od 12 posto primjenjivala bi se na oporezivi dio dohotka iznad 2.600 kuna, a porezna stopa od 25 posto na dohotke od 2.600 do 13.200 kuna.

Na našem kalkulatoru, koji je informativne prirode, izračunajte koliko će vam se povećati plaća.

Ako ste na mobilnom uređaju i ne vidite kalkulator, kliknite ovdje.

>> Rasterećivat ćemo rad, ali u krizi sve što se može treba prebaciti na tržište

>> 'Lalovac će dati bogatima da mogu pokupovati imovinu siromašnih'

Komentara 19

Avatar petrolio
petrolio
13:42 19.09.2014.

zaboravljate da je većina plaća ugovorena u NETTO iznosu, a ne u BRUTTO, tako da će ova fiktivna povećanja plaće završiti u džepovima poslodavaca! međutim tu nije kraj lošim vijestima jer taj novac država neće "dati" iz proračuna, nego će ga uzeti gradovima i općinama kojima će se smanjiti proračuni pa će oni morati povećavati cijene vrtića, komunalnu naknadu itd. kako bi te gubitke nadoknadili. Dakle, ne samo da to fiktivno povećanje neće završiti u džepovima građana, nego će zbog povećanja lokalnih nameta građani imati osjetno manji dohodak nego prije ove "genijalne" vladine reforme!!!!

CE
cenzura
13:21 19.09.2014.

Ja ću dobiti 68 kuna!!!! Poštovani ministre financija, rado poklanjam ovu "povišicu" državi ako će to spasiti državni proračun. Predlažem da to učine i Vaši stranački prijatelji i 461 savjetnik čija će povišica biti 1400 kuna. Kako Vas nije sram!!??

DU
Deleted user
15:03 19.09.2014.

Ova je tema blago rečeno preglupava, dobiš na plaći +75 kuna a onda ti udare tri nova poreza. Hrvati su u velikom snu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije