Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrea Padova u Dubrovniku

Od Bacha do Pärta, Kurtaga i Petrassija

koncert talijanskog virtuoza Andrea Padova
Foto: Grgo Jeleavić/PIXSELL
21.07.2014.
u 11:09

Talijanski virtuoz u Kneževu dvoru prvi je dio koncerta posvetio glazbi baroka, a potom velikim imenima 20. i 21. stoljeća

        Samo dvije večeri nakon Bachova orkestra iz Leipziga koji je vehementno izveo svih šest Brandenburških koncerata, dubrovački Knežev dvor ponovno je odzvanjao Bachovom muzikom.Ovaj put nešto prorjeđenija publika čula je, među ostalim, i podulju Francusku uvertiru Johanna Sebastiana Bacha koju je izveo ugledni talijanski pijanist Andrea Padova, pobjednik Bachova pijanističkog natjecanja 1995. godine.

Talijanski umjetnik koji ima vrlo zapaženu diskografiju, izveo je i kraća djela Henrija Duttileuxa, Arva Pärta, Gyorgyja Kurtaga i Goffreda Petrassija, spretno ubačena u ovaj pijanistički recital. A prvi dio koncerta koji se sjajno uklopio u propitivanje barokne glazbe koja dominira glazbenim programom ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara Padova je posvetio protočnim sonatama talijanskog skladatelja i Bachova suvremenika Domenica Scarlattija.     

>> Knežev dvor bio je premalen za Bachov maraton

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije