Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aviomoda

Svaka peta Hrvatica na putovanje avionom ide u – štiklama

štikle
Tomislav Miletić/Pixsell
16.04.2013.
u 21:36

Putnici iz Hrvatske, poput većine Europljana, najčešće lete u trapericama i majici. Njemice jedine preferiraju glamuroznije kombinacije.

Kada se Hrvati zrakoplovom otisnu nekamo u svijet, rade to sa stilom. Udobnost jest na prvom mjestu, ali se pritom o imidžu i te kako vodi računa. Majica i traperice najčešća je odjevna kombinacija, u kojoj se putnici iz naše zemlje posve uklapaju među 97% Europljana koji se za let spremaju pod geslom "udobnost prije svega", pokazalo je istraživanje koje je među putnicima iz Francuske, Njemačke, Rusije, Turske i Hrvatske proveo British Airways.

Istodobno, svima je odijevanje za put zrakoplovom pravi mali izazov budući da valja planirati temperaturne razlike na odredištu, dužinu leta, detektore metala, izuvanje na kontrolnim točkama... No, mimo toga, svaka nacija, pa tako i Hrvati i Hrvatice, njeguju i neke male odjevne ekstra navike za let avionom. U zrakoplovima se tako sreću i putnice i putnici u dizajnerskoj odjeći, cipelama, torbama s potpisom i sl.

U tome, pomalo neočekivano, prednjače putnice iz Njemačke. Svaka deseta Njemica priznaje da voli letjeti maksimalno skockana, odnosno, kako opisuju – glamorozno odjevena. Hrvatice ne privlače pozornost dizajnerskim kombinacijama, ali se zato među ostalim Europljankama u avionu ističu visinom potpetica.

Putnice iz Hrvatske najlakše je, naime, sresti u manje udobnoj obući, na potpetici višoj od sedam, osam centimetara. Za razliku od Francuskinja, Njemica, Ruskinja i Turkinja, koje preferiraju balerinke, tenisice i sličnu obuću niskih potpetica, čak 22 posto Hrvatica leti u – štiklama.

Rusi se, pak, na letovima ponajviše izdvajaju imidžem poslovnih ljudi, pa ih 21 posto pažnju ostalih putnika privlači odijelima i kravatom. Mnogim je europskim putnicima zrakoplovni outfit nepotpun bez modnih dodataka. Za čak 47% Francuza to je neizostavni šal oko vrata, svaka treća Ruskinja zaogrnuta je pašminom, a 14 posto Turaka na put avionom ne kreće bez – šešira. Svakom trećem avioputniku, iz pet promatranih zemalja, zajedničko je da sa sobom obvezno nosi sunčane naočale.

>>Štikle i vožnja biciklom? Ništa lakše uz sljedećih nekoliko savjeta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije