Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bistro Apetit

Priznanje kuharu čija jela sliče na slikarsko platno

Bistro Apetit
Foto: Arhiva/Profil
28.01.2015.
u 17:00

Zbirka recepata s fotografijama Biljane Gaurine već je proglašena najboljom hrvatskom profesionalnom kuharicom

Ono što je Oscar u filmskom svijetu, to je Gourmand World Cookbooks Awards u gastronomskom svijetu.

Najuglednija svjetska nagrada dodjeljuje se od 1995. godine, a za tu se prestižnu nagradu bori i sve više hrvatskih knjiga o hrani i piću.

Tako je, nakon “Vinskih priča” Željka Garmaza, u finale za Gourmand World Cookbooks Awards ušla i kuharica „Bistro Apetit“ chefa Christiana Cabaliera u izdanju Profila.

Ova zbirka vrhunskih recepata popraćena je fotografijama Biljane Gaurine, a već je proglašena najboljom hrvatskom kuharicom u kategoriji profesionalnih kuharica prema ocjeni stručnog suda. Autor Christian Cabalier rođen je u Klagenfurtu 1965. gdje je i započeo karijeru. Iskustvo je stjecao u vrhunskim švicarskim restoranima i hotelima, pet je godina bio direktor i chef bečke Cantinette Antinori, a u Zagrebu je od 2006. kada je otvorio Bistro Apetit.

Sam za sebe kaže:

– Da sam bolji govornik, više bih pričao o sebi. Da imam više umjetničkih sklonosti, možda bih crtao. Ali ne mogu ni jedno ni drugo, rođen sam da kuham i oduševljavam svojim jelima. A svi koji su probali njegova jela ističu kako ona doista izgledaju kao slikarsko platno.

>>Anton Rudan kuha čuda od samoniklog bilja iz šuma

>>Gostu uvijek kuhajte kao da mu je taj dan svadbeni pir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije