Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševljeni Britanac

Ovaj slavonski biser našao se na popisu '7 europskih gradova koje morate posjetiti'!

osijek
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
16.04.2015.
u 20:47

U njegovu tekstu mjesto je našao i Osijek, koji je potpuno nahvalio. Istaknuo je Robin da je hrvatska obala hvaljena, dok je slavonska regija nepravedno zanemarena pa posjetitelji puno propuštaju

Britanski novinar Robin McKelvie objavio je hvalospjev o Osijeku. U tekstu za "Rough Guides" Robin je istaknuo sedam europskih gradova koje Britanci nisu posjetili, a trebali bi.

U njegovu tekstu mjesto je našao i Osijek, koji je potpuno nahvalio. Istaknuo je Robin da je hrvatska obala hvaljena, dok je slavonska regija nepravedno zanemarena pa posjetitelji puno propuštaju.

– Elegantni grad Osijek na istoku nastradao je za vrijeme Domovinskog rata 90-ih godina, no danas se sve više približava svom najboljem izdanju. Na svom vrhuncu, u vrijeme Austro-Ugarske tu je bila golema vojna tvrđava, a ulicama građenim u stilu belle epoque kružili su tramvaji. Najstariji dio grada – Tvrđa – temeljito je obnovljena otkako je završio rat i prepuna je kafića, restorana i barova – piše Britanac. – U podmlađenom središtu grada pak možete uživati u opuštenim šetnjama uz rijeku Dravu te probati domaće delicije, fiš-paprikaš, začinjenu riblju juhu u restoranima na rijeci  –dodao je. Osim Osijeka, turiste je pozvao da posjete Maribor, Tartu, Utrecht, Cadiz, Perth i Torun.

>>Upoznali se dok su ležali u bolnici pa onda počeli u paru pljačkati trgovine

>>Kralj romantike Zdravko Čolić raspametio Osijek

Komentara 8

AL
Alkana
10:28 17.04.2015.

Osijek je zaista predivan grad i polako se vraća svom austrougarskom štihu.

ŠO
Šokac1
15:54 17.04.2015.

Na žalost, moram se (samo djelomično) složiti sa rodjom 123. Rođeni sam Osječanin i pamtim grad svoga djetinjstva kao GRAD, sa svim uobičajeno pripadajučim atributima - kulturnim gradskim stanovništvom, ljudima izvan centra grada koji su obrađivali svoje vrtove i viškove prodavali na tržnicama, koji su se pristojno odnosili jedni prema drugima, dok je Hrvatsko narodno kazalište imalo ansamble drame, operete, opere i baleta (prije WW2 i svoju filharmoniju), sa brojnim kavanama gdje su se Osječani sastajali i u miru tiho razgovarali, uređenim parkovima sa hortikulturnom koncepcijom...... Danas, čitam kako su, u uređenoj Tvrđi, svakodnevne tučnjave, grafiti na svakom koraku, bezrazložno demoliranje odnovljenih povijesnih relikata - bojim se da je to zato što je u mom Osijeku najmanje Osječana, dok autobusima u grad dolazi nekulturna mladež bez građanskih navika iz progradskih naselja i obližnjih sela. I, mjesto da se prilagode gradu, grad degradiraju na svoj seoski okoliš. Šteta!

DI
dimnajac
15:33 17.04.2015.

A jesu li spomenuli i legendarni osječki koktel H2SO4?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije