Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Korta Katarina otkrila karte - luksuzna vila pored vinarije otvara vrata 2016.

Korta Katarina
Foto: PR FOTO
1/5
PR
Autor
PR članak
27.02.2015.
u 08:30

Smještajni kapacitet u sklopu vinarije logičan je nastavak uspješnog vinsko-turističkog projekta američkog biznismena Lee R. Andersona.
O samom projektu razgovarali smo s direktorom Korta Katarine gosp.Joskom Mihaljevićem

Gospodine Mihaljević, posao general managera u vinariji Korta Katarina preuzeli ste u ožujku 2014. Koliko ste otprije bili upućeni u rad ove poznate vinarije i kako ocjenjujete nepunih godinu dana iza Vas otkako ste za kormilom ove vinske kuće?
S radom i kvalitetom vina ove vinarije bio sam upoznat i prije svog dolaska na mjesto general managera. Malo je vinarija u Hrvatskoj koje su u vlasništvu stranog investitora i u koje je uloženo toliko novca. Već u prvih nekoliko godina na tržištu Korta Katarina se pozicionirala kao proizvođač vrhunskih vina s brojnim nagradama i priznanjima, kako na domaćim festivalima tako i od strane međunarodnih ocjenjivača. Otkako sam preuzeo upravljanje vinarijom taj trend se nastavio te sam iznimno zadovoljan postignutim rezultatima u 2014. Porast prodaje u RH nam je bio osjetan a isto tako je sve veći interes inozemnih tržišta za našim etiketama.

Očekivanja vlasnika su sigurno velika. Možete li nam reći nešto više o odnosu obitelji Anderson prema Hrvatskoj i njihovom ulaganju u vinarstvo na Pelješcu?
Vlasnici su se doslovno zaljubili ovaj kraj i njegovu povijest, kulturu, gastronomiju (Pelješac i Korčula op.a.) pa me ne čudi njihova želja da baš ovdje ulože svoje novce. Prepoznali su sve prednosti ovog terroira za uzgoj vinove loze te kvalitet sorti za koje siguran sam nikad prije nisu čuli dok nisu prvi put posjetili našu domovinu. Naravno da su njihova očekivanja velika - imamo vrhunsku sirovinu, tehnologiju koja prati sve svjetske trendove, stručni tim koji radi u vinogradima, podrumu, prodaji... Sve to skupa daje im za pravo da očekuju proizvod koji će se moći nositi s najžešćom konkurencijom na vinskom tržištu.

Navodno vlasnici nastavljaju s obnovom starog hotela u sklopu imanja. Kakvi su planovi s tim objektom koji je zamišljen kao luksuzna vila?
Istina je da upravo ovih dana startamo s nastavkom radova na starom hotelu. Objekt je to koji plijeni svojim izgledom, pozicijom, arhitekturom. Nakon što je u prvoj fazi završen veći dio radova na eksterijeru zgrade dan nam je zadatak da krenemo u unutrašnje radove. Plan je imati manji broj smještajnih jedinica koje će zadovoljiti i najzahtjevnije goste u sezoni ali i izvan nje. Tu pričamo o 6 do najviše 10 luksuznih soba/apartmana sa svim pratećim sadržajima. Vila će biti korištena osim za potrebe vlasnika i za najam.

Foto: PR FOTO

Radove će obavljati neka domaća građevinska firma pretpostavljamo?
Radove smo povjerili renomiranoj domaćoj firmi koja ima dugogodišnje iskustvo u obnovi i gradnji sličnih objekata. Njihove reference su odlične i sigurni smo da smo dobro odlučili. Arhitekti i dizajneri upravo usuglašavaju posljednje detalje oko rasporeda i uređenja soba.

Kakve popratne sadržaje i ponudu će nuditi buduća Vila Riviera i kad možemo očekivati otvorenje?
S otvorenjem ove luksuzne vile zaokružit ćemo priču o našem vinskom imanju. Vjerujem da ćemo u budućnosti realizirati neke od brojnih upita za vjenčanja i razne druge eno-gastro evente koje nam gosti traže. Planiran je vanjski bazen, velika ljetna terasa, mala kapelica, salon, wellnes i fitnes sadržaji, luksuzni gliseri za goste naše vile. Bit će tu još nekih iznenađenja u smislu ponude s kojima ne bi još izlazili u javnost. U kombinaciji sa vinarijom tik uz vilu moći ćemo nuditi brojne nove mogućnosti, kako za agencijske goste tako i za individualce. O završetku radova sad je teško govoriti ali za vjerovati je kako ćemo sve završiti do početka ljetne sezone 2016.

www.kortakatarinawinery.com

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?