Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVNA IGRA

Legendarni Pac-Man slavi 35. rođendan

Pac-Man
Foto: Lars Frantzen/Wikimedia Commons
22.05.2015.
u 09:45

Pac-Man se smatra jednom od najutjecajnijih i najuspješnijih videoigara svih vremena

Pac-Man danas slavi 35. rođendan - 22. svibnja 1980. godine ova je legendarna igra izašla u Japanu.

Arkadna igra u kojoj igrač upravlja Pac-Manom izbjegavajući neprijatelje u međuvremenu je osvojila svijet i postala kulturološki fenomen. Zanimljivo je da igra isprva uopće nije bila popularna u Japanu, a postala je hit tek nakon što je u listopadu iste godine objavljena u SAD-u.

Pac-Man se smatra jednom od najutjecajnijih i najuspješnijih videoigara svih vremena. Tijekom godina dobila je više nastavaka kao što su Super Pac-Man iz 1982. i Pac-Mania za 1987. godine. Originalna verzija i dalje je ostala omiljena te je kroz desetljeća stalno bila objavljivana na novim platformama, uključujući i iPod Classic 2006. godine i Windows Phone 7 2010.

Google je 2010. godine za 30. godišnjicu igre omogućio igranje u svom modificiranom logu, a ove su godine uveli mogućnost igranja u Google Mapsu, na cestama i putovima na kartama.

>> Pac-Man guta Saturnov mjesec Mimas, zagonetnu Zvijezdu smrti

>> Zaigrajte Pac-Man na ulicama gradova u Google Mapsu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije