Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran pivana

U izobilju domaće hrane, oduševili su me buncek i pappardelle s biftekom

25.10.2016., Zagreb, Ilica 222 - Luka Nizetic u pivnici Pivana. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
31.10.2016.
u 14:48

Pivana u Ilici, kažu, nezaobilazna je stanica pravih gurmana.

Na mjestu koje je prije dvije godine preuređeno, povijest je počela još 1892., kada su u Ilici 222 grofovi Pongratz i Turković osnovali Zagrebačku pivovaru. Često su boravili u Beču i shvatili da Zagrebu nedostaje upravo jedna prava pivnica, pa su odlučili otvoriti i pivnicu i pivovaru, ispred koje je bila i prva javna električna rasvjeta u gradu, čije se replike mogu vidjeti i danas. Brojni gosti dolazili su tada, a dolaze i danas, kada se s poviješću samog mjesta mogu upoznati obilaskom i “Pivana muzeja”. Interijer priliči mjestu u kojem se uživa u pivu, s velikim šankovima i pozornicom za živu svirku, ali i s visokim stolovima od kojih neki imaju i vlastite točionike. Uplatiš određeni novac i točiš dok ga ne potrošiš, a da svako malo ne dozivaš konobara, to me oduševilo. Pod sloganom “Volim meso” jasno se da zaključiti što je glavno na meniju.

Specijalitet su svinjska i teleća koljenica, burgeri, pileća krilca i pivska rebarca. Peciva i kruh su bez aditiva, rađena ručno. U ponudi imaju više od 150 gableca, s time da se svaki dan mogu pojesti tri različita. Kao prava pivnica, imaju široku ponudu piva, oko 15 vrsta, među kojima je favorit njihovo nefiltrirano pivo Pivana mutno, jakog i punog okusa i vrlo ugodno za piće.

Kažu da se takvo pivo može naći na samo još tri mjesta u gradu. A osim piva u čaši, na tanjuru mi se našao izvrstan buncek i zelje te pappardelle s biftekom. Burger mi se smiješio s drugog stola, ali sam ga ostavio za neku drugu priliku jer sam siguran da ću se vratiti na ovo mjesto koje čini savršen spoj glazbe, piva i dobre domaće hrane.

>>Mol je odličan, sendviči su ovdje delicije, ali gulaš od divljači oborio me s nogu

>>Ozbiljna se gastrokuća prepozna po kroketima, a i “Vitezov bodež” je hit

Komentara 1

TH
than
00:10 01.11.2016.

Generalno po meni los izbor... Burgeri su promaseni kao i krilca (americka hrana)... Bolje pivski gulas, nego pivska rebarca, to ce svatko reci. Koljenicu ne volim. Samo moje osobno misljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije