Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tipico City

Ovdje se uživa svim čulima, a lungić sa šljivama govori sto jezika

Tipico City
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
04.11.2016.
u 09:56

Tri tramvajske stanice od Jelačić-placa put Črnomerca smjestila se osebujna kulinarska destinacija. Netipično mjesto netipičnog vlasnika Darija, Sarajlije koji je dio života proveo u Kölnu, a zatim u Irskoj, da bi nakon taverne Tipico u Rovinju odlučio prije dvije godine doći u Zagreb i stvoriti restoran u kojemu se isprepliće staro i novo. Naučio je puno od roditelja, kako ističe, odličnih kuhara, što se odrazilo na njegov pristup vođenju restorana. Uz pomoć prijateljske ruke prostor je osmislio i uredio sam; nepretenciozan je, ali ludo aranžiran i zavodljiv te podsjeća na one koje susrećemo po europskim metropolama.

I gableci su sve samo ne uobičajeni: s jedne strane rađeni temeljem starih, tradicionalnih receptura, a s druge produkt utjecaja moderne kuhinje. Dnevna se ponuda slaže prema svježim, sezonskim namirnicama, a kako imaju i vegetarijanska te veganska jela, nitko ne ostaje zakinut. Većinu osnovnih namirnica Darijo donosi sa svoje farme u Popovači, što mu pruža golemu prednost pred konkurencijom, a pravi i svoje mješavine začina sa sjemenkama lana, suncokreta, sezama te ih koristi u raznim juhama i varivima. Lungić punjen šljivama govori sto jezika i moj je favorit, prava poslastica kuće.

Ovdje sam probao i najbolju juhu od rajčice, male faširance u umaku od gljiva i pancete s rižom, varivo od domaćeg povrća koje sadrži i notu istoka te štrudlu od jabuke s ribizom. Vikendom u restoranu nastupa DJ, umjetnici mogu izlagati svoje radove, puštaju se filmovi, čita poezija, pa se u Tipico Cityju može uživati svim čulima. “Netipico” za Zagreb.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije