Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI FILM

Kosac, Broj 55 i Otok ljubavi za nagradu Ljubljanskog festivala LIFFE

filmovi
13.11.2014.
u 18:59

U konkurenciji za nagradu »Zmaj« prikazuje se 27 cjelovečernjih filmova

Tri hrvatska filma natječu se na jučer otvorenom 25. ljubljanskom međunarodnom filmskom festivalu LIFFE za prestižnu nagradu publike »Zmaj«. Tijekom 12 festivalskih dana održaće se 255 projekcija 98 cjelovečernjih i dvadesetak kratkometražnih film. U konkurenciji za nagradu »Zmaj« prikazuje se 27 cjelovečernjih filmova među kojima i naši filmovi Broj 55 u režiji Kristijana Milića, Kosac u režiji Zvonimira Jurića i Otok ljubavi redateljice Jasmile Žbanić.

Jurić je LIFFE-ovoj publici dobro poznat otkako je, zajedno s Goranom Devićem, 2009. godine odnio nagradu »Vodomar« za film Crnci. Za istu se nagradu ove godine natječe Milićev prvenac Broj 55 ušavši u festivalsku kategoriju Perspektive u kojoj nagradu dodjeljuje međunarodni žiri. Najavivši Milićev film kao »velikog pobjednika ovogodišnjeg festivala u Puli s kojeg je odnio osam Zlatnih arena« programski ga je direktor LIFFE-a Simon Popek ocijenio kao «vrlo provokativno kinematografsko djelo koje će oduševiti ljubitelje američkog filmskog žanra«. Pred LIFFE-ovu publiku, u sekciji Panorama svjetskog filma, dolazi i Ničije dijete, redateljski prvenac scenarista i redatelja Vuka Ršumovića. U Liffov takmičarski program kratkometražnog filma uvrstila su se i tri hrvatska filma: Kokoška redateljice i scenaristice Une Gunjak, Presuda redatelja i scenariste Đure Gavrana i Amnezijak na plaži redatelja i scenariste Dalibora Barića.

>> Hrvatski filmaši povukli 403.300 eura iz fonda EU

>> Na Tallinn Black Nights Film Festivalu čak 10 hrvatskih filmova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije