Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čačić umalo zaplakao:

Jako sam ponosan. Mi smo pobijedili huligane, ne Orepići i Ostojići

Ante Čačić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/14
26.06.2016.
u 15:05

Mi smo pobjednici! Udarajte po meni, ali neću dozvoliti da rastužujete igrače

- Ovo nije kraj ove generacije. Protiv Španjolske ste vidjeli hrvatske igrače koji dolaze. Imamo i onih koji su i dalje tu. Ali imamo drugi problem. Nemamo adekvatan tretman u Hrvatskoj. Neću dozvoliti da igrače učinite tužnima. Po meni slobodno udarajte, ali njih nećete dirati - ispalio je Ante Čačić na konferenciji u Deuavilleu nakon ispadanja protiv Portugala u osmini finala Eura.

Hrvatski izbornik kazao je kako mu san baš i nije išao na oči nakon tužne večeri u Lensu.

- Novi je dan, kvalifikacije za SP u Rusiji su blizu i žalovanje će brzo proći. A i poraze u kojima daš sve od sebe ne doživljavam kao poraze. Danas će također jedan od favorita, Španjolska ili Italija, ići kući. Portugal nije dobio niti jednu utakmicu u skupini i ide u četvrtfinale za razliku od nas koji smo bili prvi u skupini. To je tako u sportu - tvrdi Čačić.

Jeste li pročitali kritike koje dolaze iz Hrvatske o pogreškama u postavkama igre, prekasnim zamjenama igrača...? Da li biste sve ponovili?

- To su stupidna pitanja na koja mi je već glupo odgovarati. Ako sam poslije Španjolske bio doktor onda sam sada kmet. Portugal je u skupini imao prosjek od 25 udaraca i posjed lopte 60 posto, a protiv nas je pet puta pucao prema golu i imao 40 posto posjeda lopte. Da li se netko sjeća kada je to Cristiano Ronaldo samo jednom pucao po golu u nekoj utakmici? I sada mi netko govoriti o taktičkim postavkama. Jesam li trebao ranije mijenjati? Možda uopće nisam trebao mijenjati! Možda bi u tom slučaju ranije primili pogodak. Nismo li imali potpuno kontrolu igre i pet, šest prilika za gol? Jako sam ponosan, ali ne zahvaljujući nekim medijima jer su podrivali atmosferu i momčad. Iskovano je zajedništvo koje nam je bilo potrebno ne samo u reprezentaciji nego i šire. Mi smo pobijedili huligane, a ne Orebići ni Ostojići, ni vi koji ste im dobrim dijelom davali opravdanje.

Čačić je nakon toga govorio o tome hoće li ostati izbornik.

- Lijepo ste me dočekali, krasno. Sjećate se kakva je atmosfera bila nakon SP-a u Brazilu? Trebate izbornika koji ima dva milijuna eura plaću pa će onda ispasti da je jako pametan. Zar nisu svi rekli da smo najljepše igrali na Euru? Evo vidite da me napadaju sa svih strana, tko zna hoću li biti i dalje izbornik, možda neću preživjeti.

Pohvalio je kapetana Darija Srnu ustvrdivši da je igrao najbolji nogomet u karijeri.

- Igrao je najbolji nogomet i ofenzivno i defenzivno. Najbolji nogomet igrali su i Modrić, Rakitić, Perišić, naš junak Ćorluka, a mi se hvatamo za tu 117. minutu protiv Portugala. Po kojim je to parametrima Portugal bio bolji? Da, odlazimo kući, ali s ponosom jer smo dali sve od sebe. Da smo bili prvaci Europe bilo bi 'vidjet ćemo Čačića sad u kvalifikacijama'. Recite mi kad je Hrvatska na ovako visokom nivou odigrala četiri utakmice na velikom natjecanju? I dok sam ja izbornik Srna se neće oprostiti. On se odavno trebao oprostiti prema mišljenju foteljaša koji nikog nisu vodili.

Osvrnuo se i na tvrdnje kako je Marija Mandžukića trebao ranije izvaditi iz igre. 

- Mandžiukića od studenog mediji tjeraju iz reprezentacije. Kalinić je u cijeloj godini postigao jedan gol u Italiji. Mandžo je naš prvi napadač i strijelac. Ponekad takve morate čekati. Nisam ga predugo čekao. Zamijenio sam ga kad ga je trebalo osviježiti. Puno se trošio. Nije dao gol, no da ga nisam mijenjao možda bi onda zabio. Lako je biti pametan nakon bitke.

Jeste li razgovarali s igračima nakon poraza u osmini finala?

- Bili smo pretužni da bi mogli razgovarati. Zahvalio sam im na svemu što su učinili. Bili su zaista pravi primjer, kohezija je bila primjerena. Teško je kad znaš da si dobar i kvalitetan, a to ti se pošteno ne vrati, ali to je tako u sportu. Imali smo sve, ali nedostajao je samo pogodak. Na Euru su bili najbolji igrači koje imamo. Ovo je bila Hrvatska u pravom smislu te riječi, jedno zajedništvo koje nam je neophodno potrebno - zaključio je Čačić jedva susprezajući suze.

Povratak vatrenih očekuje se večeras oko 21 sat kad bi trebali stići u zagrebačku zračnu luku.

>>Eura prolaze, a Hrvatskoj uvijek nešto nedostaje

>>Tko je kriv za ispadanje hrvatske reprezentacije s Eura?

Komentara 235

Avatar tetina
tetina
14:46 26.06.2016.

"Uvijek si mi ista, dragulj s bezbroj boja, plemenita, čista - domovina moja." Uvijek uz vas naši Vatreni !!!

TI
tip
15:00 26.06.2016.

Bravo Čačiću, dobro si opisao. Hvala Hrvatskim navijacima koji su pomogli u sprjecavanju prekida. Nogomet je ujedinio Hrvatsku kao sto rjetko sto moze. Dragi narode, zacepimo usta Ostojicima, Orepicima i ostalima kojima je u interesu svadjati ovaj narod. Mamica i ostale bandite neka hapse, ali neka ne pljuju po Hrvatskom sportu. Kamo srece da je Hrvatska politicka elita odraz Hrv nog rep

HO
Horisonte
15:28 26.06.2016.

dečki svaka čast i glavu gore, borili ste se ali eto falilo je malo sreće, u više navrata, u dosta udaraca na gol da su samo bili usmjereni prema golu sumnjam da bi se obranili. što je tu je, ja sam ponosan na vas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije