Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte galeriju

Cijela Hrvatska gledala dvoboj s Italijom: Bod velik kao kuća!

navijači, Zadar (1)
Foto: Filip Brala/Pixsell
1/54
14.06.2012.
u 18:41

Hrvatski navijači u domovini iskoristili su lijepo vrijeme i ispunili gradske trgove diljem zemlje. U Zagrebu se utakmica, već tradicionalno, najmasovnije pratila na Jelavićevu trgu.

Nogometna ludnica trese Hrvatsku. Dok je oko 20-ak tisuća navijača pohrlilo u Poljsku kako bi u Poznanju gledalo uživo dvoboj Hrvatske i Italije, tisuće navijača u domovini gledalo je utakmice na gradskim trgovima putem videozida, a u Splitu je gledanje dvoboja s azzurrima organizirano na Starom placu. U Zagrebu se utakmica, već tradicionalno, najmasovnije pratila na Jelavićevu trgu.

Vatreno je bilo i u Zadru gdje su navijači palili baklje. Pogodak Marija Mandžukića slavili su na parkiralištu na Jazinama. U Osijeku se slavilo na Trgu sv. Trojstva, a niti ondje nisu izostale baklje.

Crveno-bijele kockice preplavile Zagreb

Utakmicu Hrvatska Italija i ovaj put preplavili su crveno-bijeli dresovi ispred velikog ekrana postavljenog na Trgu bana Jelačića. A navijačka groznica nije zaobišla ni okolne ulice, pa se tako okupljalo i u Tkalčićevoj, Radićevoj, na Opatovini, u Bogovićevoj... Da atmosfera bude na nivou pobrinuo se i voditelj Ivan Šarić, a tri i po tisuće većinom lađih navijača sakupilo se na trgu, jer, to je, kažu srce Hrvatske i tu je najbolja atmosfera. Majice s kockicama, ratničke-crveno.bijele boje na licu i ovaj put bile su neizostavni dio šarenila na glavnom gradskom trgu. A dobro raspoloženje vladalo je sve do prvog pogotka Italije. No, to ipak, nije pokolebalo dvije Ivone, 17-godišnje gimnazijalke da i dalje očekuju pobjedu.

- Naravno da vjerujemo u pobjedu - rekle su nam spremno. A u pobjedu je vjerovala i dvogodišnja kujica šarpjea Lora, obučena u hrvatski dres. Bar tako tvrdi njezin vlasnik, 19-godišnji Domagoj Čizmanić kojeg smo zatekli u Tkalčićevoj s ekipom.

- Ona obožava nogomet, i svaku utakmicu ozbiljno gleda. I baš kao i ja, očekuje pobjedu- tvrdi Domagoj. Jedan od najstrastvenijih bio je i 16-godišnji Bruno, koji je svoje lice obojao u četiri četverokuta. Crno-crvenih, naravno. Tik do pozornice strastveno nam je objašnjavao koliko voli navijati, te da apsolutno svaki put dođe na trg pogledati utakmicu. A njegovu strast podijelila je i 18-godišnja Dolores Talan s prijateljicama.

- Da, pratimo nogomet - odgovorile su nam na pitanje gotovo uvrijeđeno i dodale da dolaze na trg jer tu je najbolja atmosfera i ekipa. A opća euforija zavladala je kada je hrvatska reprezentacija izjednačila. Hrvatska, Stipe Pletikosa, Mario Mandžukić orilo se na završetku. Navijački žar zapalio je i Jarun. Tamo je utakmicu pjesmom i navijanjem pratilo oko 2 tisuće navijača. Iz policije javljaju da nije bilo izgreda.

>> SuperMandžo spasio Hrvatsku, sa Španjolskom za četvrtfinale!

Za bod se kupali i u fontani

Bijelo-crvena polja Hrvatska, orilo se iz svih grla na bjelovarskim ulicama jer su navijači na veličanstven način proslavili zlata vrijedan bod, kako poručuju, velik kao kuća nakon remija Hrvatske i Italije. Ozračje  je Bjelovarčane vratilo u, sad već pomalo davnu 1998. godinu kada su s najvećim mogućim ponosom na usnama izgovarali hrvatsko nogometno ime koje je odjekulo svijetom, a slično se ovih dana ponavlja na EURU 2012, posebice kada smo korak bliže četvrtzavršnici.

Vatreno navijanje zabilježeno je na korzu u kafiću Art, ali i na starom rukometnom igralištu gdje je bila također erupcija oduševljenja nakon izjednačujućeg pogotka velemajstora Mandžukića. Na kraju se nezaboravno slavilo na bjelovarskim ulicama kada su kolone automobila sa razgaljenim navijačima pokazale hrvatsko navijačko srce, a sve je kulminiralo kupanjem u Gradskoj fontani.

Komentara 19

OB
-obrisani-
23:07 14.06.2012.

U zemlji u kojoj ništa ne štima teško je očekivati da u nečemu briljiramo.

OB
-obrisani-
21:19 14.06.2012.

Ocito ono drugo ne bu.

GR
grah
19:57 14.06.2012.

pusa svima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije