Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament

Odbor za ribarstvo prihvatio izvješće Ruže Tomašić koje traži ukidanje zabrana malim obalnim ribarima

Ruža Tomašić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
17.02.2016.
u 17:22

Svojim izvješćem, kako su priopćili, Tomašić također poziva Komisiju da zajamči reviziju stanja ribljih stokova te ističe potrebu za analizom utjecaja malog ribolova na stokove kako bi se ovu granu ribarstva moglo kvalitetno regulirati.

Odbor za ribarstvo Europskog parlamenta danas je velikom većinom glasova prihvatio izvješće hrvatske eurozastupnice Ruže Tomašić kojim ona od Europske komisije traži izmjenu tzv. Mediteranske uredbe iz 2006. kojom se uređuju pitanja tehničkih karakteristika alata i načina njihova korištenja, priopćio je Europski ured Ruže Tomašić u Republici Hrvatskoj.

U priopćenju ističu da se Tomašić u ovom izvješću protivi neselektivnom pristupu i zabrani korištenja tradicionalnih alata i tehnika na području Mediterana te poziva Europsku komisiju da u svojim propisima razdvoji povlačne mreže koće i tradicionalne obalne mreže potegače.

Navode i da je hrvatska eurozastupnica istaknula i potrebu za kvalitetnom definicijom obalnog i malog obalnog ili tradicionalnog ribarstva na europskoj razini koja će se temeljiti na posebnostima različitih priobalnih područja u EU-u kako bi se izbjegla loša univerzalna rješenja poput onih dosadašnjih koja su ozbiljno naštetila hrvatskim ribarima. 

Svojim izvješćem, kako su priopćili, Tomašić također poziva Komisiju da zajamči reviziju stanja ribljih stokova te ističe potrebu za analizom utjecaja malog ribolova na stokove kako bi se ovu granu ribarstva moglo kvalitetno regulirati. 

>> Hrvatski konzervativci Duge Rese napuštaju organizaciju 

>> Tomašić: sankcije EK protiv Hrvatske bespredmetne su i služe zastrašivanju

Komentara 4

TA
taxiico
19:59 17.02.2016.

bravo. a gdje su sad kriticari i sto ce sad reci...

Avatar nekakav
nekakav
07:33 18.02.2016.

super stvar! eto, odbor je prihvatio izvješće, koje može poslati svaki eurozastupnik. picula odmah dao amandman. prekrasna suradnja i zalaganje naših eurozastupnika u europarlamentu! ružu za predsjednicu, a piculu za premijera! a onda čitaš dalje. pa vidiš da u priopćenjupćenju piše da se ruža zalaže za to i to. protivi se tome i tome. i da ona, ruža, poziva ek da izmijeni propise. snaga odbora za ribarstvo je kao i onog za poljoprivredu. ako prijedlog podnese nijemac, francuz, englez, to će biti važno i brzo na tapeti. a ako tamo neki portugalac, rumunj, li hrvat, e to će se čekati, i dobiti na težini kao i led na suncu. bezveze članak, nije ga ni trebalo pisati. nevažno što to naši žele. bitno što nijemac, talijan, francuz, englez, misli i želi.

UZ
uzor10
21:45 17.02.2016.

Srami se ružo uništila si pola Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije