Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koje iznenađenje

Kojeg su našeg izvođača najviše skidali s interneta u 2013. godini?

itunes
Foto: Pixsell
1/7
16.01.2014.
u 12:04

Prema podacima za prošlu godinu, najprodavaniji hrvatski glazbenik na internetu, ujedno je i prvi hrvatski izvođač koji je dospio na službenu međunarodnu top-listu iTunesa

Marko Perković Thompson najprodavaniji je hrvatski glazbenik na iTunesima u prošloj godini. Nije da je neko iznenađenje, s obzirom na njegov album "Ora et labora", koji je izašao u travnju u Hrvatskoj te je u samo tri mjeseca prodan u više od 15 tisuća primjeraka.

Thompson je prvi hrvatski izvođač koji je dospio na službenu međunarodnu top-listu iTunesa, a u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj prodavao se bolje od Beatlesa, Brucea Springsteena, Davida Bowieja, AC/DC-a i Erica Claptona.

Na drugom mjestu najprodavanjih hrvatskih glazbenika na iTunesu nalazi se Oliver Dragojević s "Tišinom mora", Severina i "Dobro došao u klub", Gibonni sa "20th Century man" te Mate Mišo Kovač sa svojom kompilacijom najvećih "100 originalnih hitova".

>>Thompsonov koncert na Poljudu dobio DVD izdanje

Komentara 9

BI
budimo_iskreni
18:01 16.01.2014.

bravo za thompson! zato ga domaći ''stručnjaci'' ne spominju ni u kakvim nominacijama... a zamislite da je takve uspjehe ostvarilo hladno pivo ili neki drugi izvođač koji se kiti srpom i čekićom?

IC
ivica.ci
15:01 16.01.2014.

Kako će ovo preboljeti mrzitelji popularnog pjevača i svega što je Hrvatsko? Kad će shvatiti da su manjina i da moraju prihvatiti regule ponašanja koje manjini dolikuju. A mi ostali, budimo ponosni i na ovaj uspjeh Marka PerkovićaTomsona.

DU
Deleted user
14:54 16.01.2014.

Zanimljivo, autorici ovog članka je to veliko iznenađenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije