Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU ZA MAX!

Davor Šuker: HNS troši previše, moramo kresati i do 40%

'19.05.2012., Muenchen, Njemacka - Nogometna utakmica izmedju svjetskih nogometnih zvijezda protiv zvijezda Bayern Muenchena na Olimpijskom stadionu. Davor Suker.   Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
13.07.2012.
u 17:27

– Želim sastanak s navijačima sljedeći tjedan, možemo se dogovoriti i o bakljama – rekao je Šuker za Max!

Novi predsjednik HNS-a Davor Šuker dao je veliki intervju za sportski tjednik Max! u kojem je otvoreno govorio o prvim potezima koje će povući u Kući nogometa, promjenama, aferama i problemima s huliganstvom koji su ga dočekali, kampu reprezentacije, kvalifikacijama za SP...

– Odlazak na svjetsko i europsko prvenstvo strateški nam je cilj. Ne plasiramo li se, nema ni dobiti, visjet ćemo na pozitivnoj nuli. Moramo unaprijediti i marketing – rekao je Šuker i naglasio: – Morat ćemo i štedjeti jer HNS troši previše novca. Morat ćemo smanjiti troškove za 25, 30 pa i 40 posto.

Šuker je najavio da će morati od države tražiti novac koji po svim kriterijima nogometu pripada kao i drugim sportovima, a što je njegov prethodnik Marković izbjegavao učiniti.

– Dužnost je predsjednika da traži taj novac. Bolje da se uzimalo pa dalo Udruzi prvoligaša, niželigašima, bilo kome iz nogometa. To je naš novac i ja ću se boriti za svaku kunu. U našem okruženju reprezentacije dobivaju od države po 3-5 milijuna eura, a mi dosad praktički nismo dobili ništa.

Najavio je i susret s navijačima kako bi se riješili problemi zbog kojih Hrvatska trpi veliku štetu.

– Želim već od sljedećeg tjedna popričati sa svim navijačkim skupinama, vidjeti što žele. Ako žele baklje, ako je to jedini problem, pa neka im, ali ne smiju ih bacati na teren.

Veliki je problem i to što u HNS-u stoji 4,5 milijuna eura koje je Uefa dala za gradnju kampa.

– Četiri godine taj novac stoji neiskorišten, a sad se moramo boriti da nam ga ne uzmu. Razgovarao sam tijekom Eura o tome s glavnim tajnikom Uefe Infantinom. Dužni smo im predočiti projekte i pokazati želju za ulaganje u nogomet. Kamp je primarni cilj i neodgodivo krećemo u realizaciju. Sigurno je da će biti u Zagrebu, svaka čast svima koji su se nudili, ali ne možemo si priuštiti kamp koji će 300 dana u godini biti mrtav kapital.

Naglasio je i zašto je posebno bitno da Igor Štimac odvede reprezentaciju na SP u Brazil 2014.

– Ne plasiramo li se, nema ni dobiti, visjet ćemo na pozitivnoj nuli.

Svoje dosadašnje poslove, poput nogometne akademije i drugih ulaganja, trenutačno je stavio u drugi plan, a istaknuo je da će se založiti za preuređenje ili gradnju nacionalnog stadiona.

Cijeli intervju sa Šukerom pročitajte u sportskom tjedniku Max!, koji izlazi u subotu

Ključne riječi

Komentara 28

OB
-obrisani-
17:51 13.07.2012.

Najpoznatiji Hrvat u svijetu zove se Tito!

BI
billynik
18:03 13.07.2012.

Od kad je Tito hrvat?

SE
serđo
17:40 13.07.2012.

sve najbolje i puno uspjeha najpoznatijem Hrvatu U svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije