Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Ovo je napitak od banane koji topi masne naslage s trbuha u samo tjedan dana?

Napitak od banane
Foto: Thinkstock
1/7
08.07.2016.
u 23:19

Slatke i ukusne, banane su mnogima najdraže voće. Trebaju se čuvati na sobnoj temperaturi.

Banane su voće koje je najkonzumiranije na svijetu. 

Slatke i ukusne, banane su mnogima najdraže voće. Trebaju se čuvati na sobnoj temperaturi. 

Ako želite da što prije dozriju, stavite ih u smeđu papirnatu vrećicu. Ako ih želite sačuvati što duže, čuvajte ih u hladnjaku.  

Osim što su vrlo ukusne, banane su i vrlo zdrave. Obiluju vitaminima i mineralima poput vitamina B 6, vitamina A, mangana, vitamina C, kalija, magnezija, riboflavina i niacina.

Kalij čuva srce i živčani sustav održava u dobroj formi. Kalij je također bitan za kontrakciju mišića, dobar je za bubrege i kosti. Smanjuje se izlučivanje kalcija u urinu te stvaranje bubrežnog kamenca, uravnotežuje razina kalcija u tijelu i smanjuje rizik od osteoporoze. Banane su dobre i za bubrege te kosti. Sadrže triptofan koji pomaže pri proizvodnji serotonina te ima umirujući učinak na mozak. 

Banana pomaže pri pretvorbi ugljikohidrata u glukozu i time održava pravilnu razinu šećera u krvi.

Ojačat će i korjen kose ako je konzumirate redovito, a kosa će postati sjajnija. 

Ni tu ne prestaje lista dobrobiti ovog voća.  Portal DietOfLife obajvljuje recept za napitak od banane koji će, tvrde, otopiti masne naslage s trbuha. 

Potrebno:

- 1 banana

- 1 naranča

- ½ čaše nemasnog jogurta, grčki ili sl. 

- 1 jušna žlica kokosovog ulja

- ¼ jušne žlice đumbira

- 2 jušne žlice sirutke

- 2 jušne žlice lanenih sjemenki

Priprema

Sve sastojke stavite u blender, pomiješajte i vaš napitak je gotov. Konzumirajte ga svaki dan, a nakon tjedan dana trebali bi se vidjeti rezultati.

>>Želite tijelo poput Victorie Beckham? Ovo je njezina tajna...

Komentara 11

Avatar Volture Team
Volture Team
00:20 09.07.2016.

Napitak od banane a uz to jos 6 sastojka koji su deset puta ucinkovitiji od banane

TH
than
23:57 08.07.2016.

Zar itko vjeruje u to ?!?!?! Cak i da netko gladuje, ostane koza koja visi nakon svega. Jednostavno, tko papa, ako zeli izgledati ok nakon toga mora i utegnuti to, dakle vjezbati.

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
00:31 09.07.2016.

Nema "topljenja". Nismo čvarci na tavici. Postoji samo metabolizam. Dakle jednostavno, mora se trošiti energije više no što se unosi, i onda tijelo gubi zalihe svugdje. Nepostoji ciljano mršavljenje gdje se vama svidi. A posebno ne postoji sokić koji će to napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije