Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Editorijal

Bivša stjuardesa sasvim je slučajno 'sletjela' u grupu Silente

Diva
Foto: Karmen Poznić
1/5
21.03.2015.
u 10:00

– Kada je pjesma izašla, nismo očekivali puno, ali maštali smo da nas čuje što više ljudi, da imamo koncerte i snimamo albume. Želiš da ti to bude jedino u životu – kaže Doris.

Doris Kosović, bivša stjuardesa lijepog glasa i stasa te talentirana pjevačica, sasvim je slučajno “sletjela” u Silente kada je grupa već postojala i stvarala.

No bendu je osigurala veliku prekretnicu u karijeri, naime, dotad je bio poznat samo u lokalnim krugovima. Sada, kada nam je svima u uho ušla njihova “Terca na tišinu”, ne možemo ih prestati slušati.

– Kada je pjesma izašla, nismo očekivali puno, ali maštali smo da nas čuje što više ljudi, da imamo koncerte i snimamo albume. Želiš da ti to bude jedino u životu – kaže Doris.

Rođena u glazbenoj obitelji, u djetinjstvu se zaljubila u glazbu. Nastupila je i u Turbo Limach Showu i kaže da je već tada znala kako će joj to biti životni poziv. Radila je svašta, no uvijek bi nekako završila u glazbi.

– Prvi sam se put zaposlila u srednjoj školi, u hotelskom kiosku prodavala sam sladoled. Često bih ga naručila previše i ne bi stao u škrinju pa bih zvala prijatelje da mi pomognu pojesti višak. Nisam previše zaradila – smije se Doris.

– Nakon srednje škole počela sam letjeti i u zraku sam provela nekoliko godina. Kada mi je već pomalo dosadilo, u tvrtki je krenulo nizbrdo i samo se ugasila. Nedugo nakon toga upoznala sam Tibora Karamehmedovića iz Silentea i eto... Na prvom sam koncertu imala golemu tremu. A evo me danas, dajem intervju! Sve se događa s razlogom!

Foto: Karmen Poznić

Foto: Karmen Poznić

Silente je prvi bend u kojem pjeva i lijepo joj je. Poput velike obitelji dijele sve, a kada netko ima loš dan, ostali ga “dižu”. Sami pišu pjesme jer vlastite priče sami mogu najbolje ispričati. Sanin napiše tekst, Tibor ga uglazbi, a na probi svatko boji pjesmu na svoj način. A ako je kome promaklo, Silente je prošle godine ovjenčan i Porinom u kategoriji najbolji novi izvođač.

– Stvarno je bilo lijepo osvojiti nagradu. Debitant je superkategorija jer tu nagradu možeš dobiti samo jednom, dok za sve ostalo možeš ići na “popravni”. Bili smo u konkurenciji sa Sarom Renar i Filipom Dizdarom. Sari čestitam na osvojenom Porinu ove godine. Svi ovo radimo jer volimo glazbu, imamo potrebu za njom, ali krasan je osjećaj kada za to dobiješ i priznanje.

Doris smatra da formula uspjeha ne postoji, već je bitno biti iskren i bez straha. Nakon što je na koncertu u blizini Dubrovnika gotovo cijelu pjesmu otpjevala s isključenim mikrofonom, trenutačno joj je najveća želja nabaviti bežični. Ipak, kaže kako joj je, bez obzira na nezgodu, to bio jedan od najdražih koncerata.

Silente svrstavaju pod rock bend koji zadire u razne žanrove, Doris se njima ne ograničava.

– Sviđa mi se sve što me u nekom smislu “pomakne”, to mi je jedini kriterij. Nikad nisam bila za filozofiranja o glazbi. Badava ti i solo i prijelaz i visoki C ako nisi ništa napravio da “šiznem”. Volim čak i festivale. Odlično mi je što ih je kod nas sve više, iako sam mnoge propustila. Svi na koje sam željela ići poklopili su se s našim koncertima.

Osim što glazbeno briljira, nije “zakazala” ni u modnom smislu. Ne prati trendove, ali voli sama sebi lijepo izgledati jer se tako bolje osjeća. Svoj stil naziva “stilom po osjećaju’ koji, kaže, najbolje funkcionira na pozornici jer tada ima više samopouzdanja.

– Svakodnevni život možda ne trpi sve čovjekove ekspresije...

U razgovoru s Doris nismo mogli ne primijetiti njezinu lijepu, njegovanu kosu.

Foto: Karmen Poznić

Foto: Karmen Poznić

– Ponekad se ne češljam dan-dva i kosa mi bude divna, ali ne mogu bez Nuxe suhog ulja – smije se.

Pred našom se kamerom, u odjeći iz novih kolekcija naših dizajnera predstavljenih na proteklom Bipa Fashion.hr-u, odlično snašla. Inače, od hrvatskih dizajnera najviše joj se sviđa Alduk koji nju i Lorenu iz Silentea odijeva za nastupe. Svidio im se na prvu.

Život joj se nije puno promijenio otkad je poznata. Tu i tamo ljudi joj priđu ako žele nešto reći, no najveća je razlika u količini obveza. Ali sve je u dobroj organizaciji.

– Sve ovisi o tempu i raspodjeli obveza. Nekad je sve tako nagurano da jedva stižeš, a ponekad imam luksuz da tri sata ispijam kavu. Jako volim spavati, ali ustanem se rano ako moram nekamo ići. Taj unutarnji alarm vjerojatno mi je ostao iz dana kada sam bila stjuardesa. I dalje tvrdim da su moja jutra najljepša jer se ne budim često jako rano.

Za kraj, Doris smo pitali ima li neki mudar savjet za žene?

– Mislim da svaka žena sama zna što je najbolje za nju. I, da, ništa bez ljubavi!

>>Ecija Ivušić uskočila je u kožne hlače, nabacila kožnu jaknu, nije nedostajalo ni zakovica...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije