Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruše rekorde

Zadarski općinski sud smanjio broj neriješenih predmeta gotovo za pola

Željko Rogić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
09.04.2014.
u 13:20

Željko Rogić (na slici) predsjednik zadarskog općinskog suda vjeruje da je moguće do kraja godine postići i smanjenje broja neriješenih predmeta i ispod 10.000 predmeta.

Na oglasnoj ploči zadarskog općinskog suda opet je osvanuo plakat, a to u zadarskom slučaju znači novo umanjenje broja neriješenih predmeta.

U posljednjem tromjesečju broj neriješenih predmeta smanjen je za 1373 predmeta. Tako je od 14.351. predmeta s početka godine broj neriješenih sudskih predmeta s 1.travnjem stao na 12.978.

Željko Rogić predsjednik zadarskog općinskog suda vjeruje da je moguće do kraja godine postići i smanjenje broja neriješenih predmeta i ispod 10.000 predmeta. Kada se zna da je je broj neriješenih predmeta u trenutku njegova stupanja na dužnost predsjednika suda u srpnju 2012.godine bio oko 22.000, a taj je broj smanjen gotovo za 50 posto, ova najava se čini svakako moguća.

- Pitaju me zašto sam neobrijan i je li mi to sad stil, a ja kažem da sam spreman ne obrijati se sve dok broj neriješenih predmeta ne bude ispod 10.000 - u svom je osebujnom stilu rekao Željko Rogić predsjednik zadarskog općinskog suda, pa nastavio bombardirati brojkama.

- Na kaznenom odjelu u ovom smo tromjesečju ostvarili smanjenje broja neriješenih predmeta za 115, na parničnom odjelu za 612, na izvanparničnom 268, na ovršnim predmetima 99, a na zemljišnoknjižnom odjelu imamo manje 279 neriješenih predmeta. Imamo 31. suca i stvaramo atmosferu da nije pitanje samo pojedinačne sudske norme, već norme odjela, pa potom i suda. Stoga i imamo kolegije svaki tjedan i uspoređujemo brojke, a tamo gdje ne ide u skladu s drugima imamo i dnevne kolegije. One suce koji su najbolji mogu nagraditi jedino sa slobodnim danom ili ih pustiti da obave neke svoje obveze, a oni koji nisu toliko produktivni raspoređujem tamo gdje je najmanja šteta. Sve radim u skladu sa svojim obvezama - kaže Željko Rogić posebno hvaleći rad na starim, teškim predmetima. 

- To su predmeti koji se stave sa strane jer su najteži, a suci moraju ispuniti svoju normu. Riješili smo i jedan od najstarijih predmeta star 30-tak godina. Iako može biti onih koji će reći da suce mobingiram, ja o tome mogu i ne moram govoriti kao ni o tome zašto je broj neriješenih predmeta u vrijeme predsjedanja mojih prethodnika bio preko 22.000, a sada je gotovo u pola manji. Ja ne moram biti niti ministar, niti me moraju ponovno izabrati za predsjednika suda, već je bitno da se kod ljudi postigne svijest da radimo dobro posao zbog sebe i zbog građana. Stoga nije posao ni da friziramo rezultate, a niti nas je briga što to od nas traži EU. To radimo zbog nas - rekao je Željko Rogić. 

>> Sud u Zadru srušio rekord, u samo tri mjeseca 1304 manje predmeta

Komentara 1

Avatar EU afrodita
EU afrodita
14:00 09.04.2014.

tko radi, taj mijenja stvari na bolje...a lijenčine uvik imaju najviše vrimena da kritiziraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije