Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži pomoć Cvitana

Pupić Bakrač podnio kaznene prijave zbog nasilja u gradskoj vijećnici Zadra

Marko Pupić Bakrač
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
16.10.2014.
u 16:57

On je, podsjetimo, blokirao rad vijeća iz protesta jer HDZ-ova većina nije htjela uvrstiti u raspravu točku o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, a za što je prikupljeno gotovo 11.000 potpisa Zadrana

Marko Pupić Bakrač, nezavisni zadarski vijećnik Akcije mladih podnio je dvije kaznene prijave zbog nedavnih događanja u zadarskoj gradskoj vijećnici kada su ga zaštitari u više navrata nasilno pokušali odvesti s govornice.

On je, podsjetimo, blokirao rad vijeća iz protesta jer HDZ-ova većina nije htjela uvrstiti u raspravu točku o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, a za što je prikupljeno gotovo 11.000 potpisa Zadrana. Obje prijave su protiv nepoznatih osoba. Prva se odnosi na osobu iz DORH-a koja je naložila privođenje njega i kolege mu iz Akcije Mladih Ante Rubeše zbog sumnje u napad na službenu osobu. Druga prijava se odnosi na osobu koja je zaštitarima naložila njihovo odvođenje s govornice. 

U prijavama je naveo da su postupanja protiv njih bila nezakonita i da su se dogodila zbog povezanosti državnih institucija s političko-interesnim grupacijama. O svemu je obavijestio glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

>>Pupić Bakrač o Kalmetinim prozivkama: Svaki kriminalac može biti gradonačelnik

>>'Zaštitari nisu imali zakonskog temelja izdati bilo kakvo upozorenje i zapovijed'

Komentara 1

ST
stric15
21:25 16.10.2014.

...ovoga buladžiju treba dobro ribnuti po džepu...pa će prestat svakodnevno neargumetirano prozivati.....izgleda da je bio na školovanju kod..... dizača tegova....nastup im je isti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije