Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilegalno odložen

Županijsko državno odvjetništvo: Opasan otpad došao iz Matulja

Bačve s opasnim otpadom kod Karlovca
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
09.05.2015.
u 09:29

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo priopćilo je kako je opasan otpad koji je u 63 bačve ilegalno odložen po šumama i puteljcima na 12 lokacija u Karlovačkoj županiji, došao iz tvrtke u Matuljima.

- Sumnjamo da su prvoosumnjičeni i drugoosumnjičeni kao djelatnici, te četvrtoosumnjičeni, star 41 godinu kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Matuljima, s osobom starom 40 godina dogovorili da iz skladišta opasnog otpada koje tvrtka ima u Pazinu, preuzimanje 88 bačava. To je i učinjeno. Od kraja travnja do 6. svibnja, otpad je bez potrebne dokumentacije, protivno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, dovezen i odbačen u okoliš u Karlovačkoj županiji - stoji u priopćenju ŽDO-a.

Od suca istrage traže određivanje istražnog zatvora za sve osumnjičenike. Istraga se nastavlja jer su do sada pronađene 63 od 88 bačava s opasnim otpadom, otapalima, bojama, i razrjeđivačima. 

>> Četvorku sumnjiče za odlaganje bačava s opasnim otpadom

Komentara 4

RE
realisticki
15:07 09.05.2015.

Čovjek ne treba biti posebno nadaren, pa da zaključi da i u ovoj igri izvjesnu ulogu igra novac. Istarski lokalni patrioti, su se nadali da su se riješili ekološkog problema. Po svoj prilici, neki karlovački poduzetnik, je lakomisleno bačve sasa otpadom preuzeo i razmjestio po našoj županiji, u nadi da je problem riješen. To da s tim otpadom može onečistiti te zatrovati okoliš i podzemne vode, od manje je važnosti. O tome koliko vodimo ekološku brigu o našoj Hrvatskoj govori činjenica, da u trenutku pisanja ovog komentara nema niti jednog do sad napisanog komentara. Da se je tu radilo o politici, o braniteljima ili nekom političkom dužnosniku, komentirali bi mnogi. Ustaše, četnici i druge povijesne kategorije bile na razne načine bi opisivane, hvaljene, i kritizirane od mnogih, . Minusi i plusevi bi preplavili ovaj forum, da se u djelo sprovede "politička ekologija", a za zrak, zemlju i vodu nas je manje briga.

CA
campa
16:47 09.05.2015.

Volio bi vidjeti što će se dogoditi kad se odmota klupko(ako se odmota) klupko i koje će biti sankcije.Po već viđenom sljede drastične kazne u vidu glasnog upozorenja "sram te bilo,ovo da ti je zadnji put".Još ako im priprijete i prstom jao si je njima-prestrašno.

CA
campa
17:33 09.05.2015.

Jedva čekam komentar ministra zaštite okoliša.Pa zar se nešto u Hrvatskoj vezano uz kriminal počinje rješavati samo kad isto otkriju i objave navinari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije