Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povučen mladić

Ispovijest oca 18-godišnjaka koji je ubio vršnjaka: 'Uzeo je nož da si spasi život'

Split ubojstvo
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/9
21.11.2016.
u 22:13

Ima bend. Kompjutori i glazba, to je sve što ga zanima. S prijateljima uglavnom igra igrice i svira, kaže Boris K. o svom sinu

– Karlo nikoga nije htio ubiti. Branio se. Vidio sam sina te grozne večeri, nakon kobnog događaja, vrlo kratko, koliko su mi u policiji dopustili. Na brzinu mi je kazao što se dogodilo, koliko je uspio. On i prijatelj prolazili su Zapadnom obalom kada ih je napala skupina od 4-5 momaka. Udarali su ih prvo šakama, onda ih bacili na pod i cipelarili. Kada je jedan od njih krenuo s razbijenom bocom prema Karlovu prijatelju, on je izvadio mali švicarski nožić za planinarenje koji sam mu ja poklonio prije 10 godina i uvijek ga je nosio sa sobom... Ne znam detalje, što je bilo dalje, policajci su ga odveli, a on je ponavljao da mi ne laže – kazao nam je Boris K. čijeg je sina Karla G. K. (18) policija prijavila da je u subotu navečer pred hotelom Marjan u Splitu nožem ubo Gorana V. (18) koji je preminuo u vozilu Hitne pomoći.

Što je radio na Zapadnoj obali

Karlov prijatelj, također 18-godišnjak, optužen je za prikrivanje kaznenog djela jer su zajedno pobjegli s mjesta događaja i skrili se u jednom napuštenom objektu na drugom kraju grada.

Po putu su bacili i nož kojim je Karlo G. K. ubio svog vršnjaka, ali su poslije policiji rekli gdje je. Obojica su pritvorena.

S obitelji ubijenog Gorana V., shrvanom od tuge, nismo uspjeli razgovarati.

– Najstrašnija stvar na svijetu je kad netko izgubi dijete, suosjećam s roditeljima stradalog momka, ali vjerujte mi, moj sin nije problematičan dečko. On je sasvim obično, normalno gradsko dijete. Ima bend, kompjutori i glazba, to je sve što ga zanima. Uvečer izlazi vrlo rijetko, ima nekoliko prijatelja s kojim se druži, uglavnom su u kućama, igraju igrice i sviraju. Ne znam što je u subotu uvečer radio na Zapadnoj obali – rekao nam je Boris K., inače glazbenik. Njemu i supruzi Karlo je jedino dijete, ponosio se njime te je uvjeren kako je njegov sin kobne večeri bio uplašen za goli život. Dodaje kako Karlo ne puši, ne pije i nije konfliktan.

– Ne znam tko su ti ni zašto su ih napali, nikada prije nije spomenuo tog momka, prvi sam put čuo ime. Karla ne zanimaju nogomet, tučnjave ni izlasci. Emotivac je, piše pjesme, pripremali smo prvi album njegova benda – tužno govori otac Boris koji odlučno odbacuje gradske priče kako je bila riječ o dogovorenoj tučnjavi u praznom hotelu u kojem se okupljaju skupine problematične mladeži i tamo se opijaju, tuku, drogiraju...

Otkazali zaštitare hotela

Zdanje je prazno već pet godina, otkako je Željko Kerum potrošio novac za njegovu obnovu.

No, dok mu je Kerum još bio vlasnik, plaćao je zaštitarsku službu, a otkako je tvrtka Adriatic otišla u stečaj, stečajni upravitelj otkazao je zaštitare. Stečajni upravitelj nakon zločin je najavio kako će opet angažirati zaštitare, a i policija ima u planu češće obilaske.

Učenici Srednje komercijalno-trgovačke škole, u koju ide Karlo, znaju ga kao povučenog tipa i samotnjaka. Poznaju i ubijenog. Kažu da ne vjeruju da su imali neriješene razmirice, o čemu se također nagađa po gradu.

– Dvije obitelji su upropaštene! - komentiraju zgranuti Splićani.

Goran V. bavio se sportom. Njegov bivši trener iz tekvondo kluba Marjan sjeća ga se kao pristojnog dečka i vrsnog sportaša.

Karlo G.K. napunio je 18 godina tek nedavno i s obzirom da je mlađi punoljetnik sudit će mu se po Zakonu o sudovima za mladež. Protiv njega i prijatelja DORH je tražio istražni zatvor.     

>> Istražni zatvor za dvojicu mladića (18) zbog ubojstva vršnjaka u Splitu

>> VIDEO Dvije osobe uhićene: Mladić uboden u centru Splita, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život

Komentara 70

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
23:45 21.11.2016.

taj ubijeni je već bio suđen za kamatarenje....koliko god njegovim roditeljima bilo teško najvjerojatnije je da je njihov sin bio nasilna propalica a tome uvijek kumuje loš odgoj

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
22:44 21.11.2016.

Ubijeni Goran V. ljetos je osuđen za iznudu koju je počinio kao maloljetnik. Sa svojim prijateljem je maltretirao jednog mladića koji im je predao 13 tisuća eura.

PR
prdovan
22:49 21.11.2016.

ako je grad pun nasilnika onda sa sobom i moraš imati nožić zbog samoodbrane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije