Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin u l. osiku

Povećali kaznu optuženom za ubojstvo obitelji Rakić 1991.

sud, sudnica
Davor Puklavec/Pixsell
28.04.2013.
u 14:42

Čedi Budisavljeviću kazna za ubojstvo obitelji Rakić povećana je za godinu dana i sada ukupno iznosi 13 godina

Prizivni sud u Beogradu povećao je za godinu dana i pravomoćno osudio na 13 godina Čedu Budisavljevića, prvooptuženog za ubojstvo petočlane obitelji Rakić u Ličkom Osiku 1991. jer su, kako se navodi u optužnici, sumnjali da posjeduju radio stanicu i surađuju s hrvatskim braniteljima. 

Dvojici osuđenih na 12 i 10 godina zatvora, Mirku Malinoviću i Milanu Bogunoviću kazne su potvrđene, dok je Bogdanu Gruičiću Prizivni sud smanjio kaznu s deset na osam godina zatvora. Svi su bili pripadnici MUP-a tkz. SAO Krajine i Teritorijalne obrane Teslingrad, kako se za vrijeme okupacije nazivao Lički Osik.

Prizivni sud u Beogradu ranije je ukinuo prvostupanjsku presudu Odjeljenja za ratne zločine kojom su svi optuženi bili osuđeni na po 12 godina zatvora i naložio novo suđenje. Obrazlažući pravomoćnu presudu i povećanje kazne prvooptuženom Budisavljeviću, Prizivni sud navodi kako "prvostupanjski sud nije u dovoljnoj mjeri cijenio kao otežavajuću okolnost za Budisavljevića da je pucao na svih pet članova obitelji Rakić". U optužnici se navodi da su u noći između 20. i 21. listopada 1991. okrivljeni prvo ubili Luciju Rakić, hrvatske nacionalnosti, i potom zapalili njeno tijelo i vikendicu, a potom su nekoliko dana kasnije ubili i ostale članove obitelji Rakić – supruga Manu, sinove Dragana, Milovana i kćer Radmilu Rakić koji su srpske nacionalnosti. Njih su ih odvezli do kraške jame "Golubnjača", usmrtili hicem iz vatrenog oružja i potom bacili u jamu. 

>>Ubojstvo 12 redarstvenika – zločin koji već 22 godine čeka na pravdu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije