Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Magazin Oluja

Ubojstvo 12 redarstvenika – zločin koji već 22 godine čeka na pravdu

stevo culej (1)
Foto: Renata Rašović
1/15
26.04.2013.
u 17:19

Vrebao sam ubojicu svoga brata, gledao kroz prozor kako večera s djecom. I nisam ga mogao ubiti. Nisam želio biti isti kao oni.

Magazin Oluja u prvom broju donosi, između ostalog, i potresnu priču o ubojstvu 12 redarstvenika u Borovu Selu i ispovijest Steve Culeja, koji je odlučio osvetiti smrt svoga brata Josipa.

– Saznao sam da se izvjesni Milan svojedobno, još prije mirne reintegracije, hvalio u belomanastirskom zatvoru da je osobno ubio mog brata – priča Culej koji je ubojicu uspio i pronaći.

Vrebao je najčešće noću. Skriven pod okriljem mraka, promatrao ga je kroz prozor obiteljske katnice u Borovu Selu kako večera sa ženom i djecom. I tako tjednima, mjesecima. Izvjesni Milan bio je bezbrižan i živ, sve što njegov brat nije. A bile su mu, njegovu Josipu, samo 24 godine. I zato je, odlučan da ubije, strpljivo čekao da prolije krv za krv.

Je li na osvetu imao pravo, dvojio je Stevo Culej. Hoće li hladnokrvno smaknuti samo njega, no što će s obitelji, kamo s tijelima? Bila je to tajna koju je dugo, osim njega, znao samo Bog.

– Na kraju sam odustao zbog osjećaja za pravdu, zbog mojih kršćanskih zaduženja stečenih u obitelji i ljudskosti spram mržnje koju sam toliko puta u ratu morao zatomiti, postupiti pravedno, zato da ne budem isti kao oni. Otišao sam u Međugorje, ispovjedio se svećeniku koji je plakao kao dijete, ispričao je bivši specijalac.

>> Cijelu priču pročitajte u magazinu Oluja

Komentara 1

Avatar Stjepan .
Stjepan .
11:12 24.04.2014.

Bog vas blagoslovio, naš hrvatski Junak. Bog i Hrvati ZDS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije