Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKI BAZENI VARAŽDIN

Optužnica protiv Čačićeve prijateljice i još 5 osoba zbog izvlačenja novca

Natalija Žetko
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
25.07.2014.
u 21:26

Preko milijun i tristo tisuća kuna prošlo kroz ruke studenata natrag u ruke bivše ravnateljice Natalije Žetko

Sedam mjeseci od pokretanja istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je jučer optužnicu protiv Natalije Žetko, bivše ravnateljice Gradskih bazena Varaždin, bivše HNS-ovke i članice Gradskog poglavarstva u doba Ivana Čehoka, ali i bliske prijateljice Radimira Čačića.

Uz Žetko, koja je u ožujku prošle godine zaposlena u HEP-u, u slučaju "varaždinski bazeni" optuženo je još pet osoba. Šestorku se tereti za više kaznenih djela. Konkretno, Nataliju Žetko se tereti da je kao ravnateljica Gradskih bazena Varaždin od 2006. do 2011. godine, uz sudjelovanje ostalih okrivljenih zaposlenika pribavila 278 ugovora za rad sa studentima te im isplaćivala novac za rad koji oni nisu obavili. Pri tome je trećeokrivljenica upisivala u ugovore da je posao po ugovoru uredno obavljen. Na taj način je u navedenom razdoblju s računa Gradskih bazena Varaždin isplaćeno više od milijun i pol kuna od čega je studentima na račune "sjelo" milijun i 300 tisuća kuna.

Nakon što su kao nagradu uzeli deset posto od iznosa, studenti su ostatak predavali trećeokrivljenici, petookrivljeniku i šestookrivljeniku koji je novcem platio račune Gradskih bazena, dok su gotovo milijun kuna, Natalija Žetko i trećeokrivljenica zadržale za sebe i međusobno podijelile. Nataliju Žetko se nadalje tereti da je krajem 2006. godine zatražila od trećeokrivljenice da naloži recepcionarima da usluge Gradskih bazena naplaćuje putem paragon blokova, bez evidentiranja kroz registar kasu. Na taj način naplaćeno je više od 700.000 kuna od čega su 650.000 Natalija Žetko i trećeokrivljenica podijelile i zadržale za sebe.

Na sav taj novac nisu plaćeni porezi čime je proračun Republike Hrvatske oštećen za više od 570.000 kuna.

>>Pokrenuta istraga protiv Natalije Žetko

Komentara 9

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
23:54 25.07.2014.

Čačićeva prijateljica? Zašto nisam iznenađen ?

OS
osica
00:20 26.07.2014.

a ja "naiva teška odmah sam pomislila da je iz HDZ-a, jer SDP I HNS nemaju takvih"

NE
nenadbat
06:41 26.07.2014.

HNS podržava Josipovića za predsjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije