Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija: Pružala je otpor

Objavili snimku privođenja: Prešla cestu 'na crveno' pa je policajac srušio na pod i vezao!

policijska snimka
Foto: Kanal MUP-a RH i policije/YouTube screenshot
1/4
17.12.2015.
u 14:45

Sve što se zbivalo, ističu u PU osječko-baranjskoj, snimljeno je kamerom koju je policajac nosio na svojoj uniformi

Stariju ženu koja je, navodno, prešla preko crvenog svjetla na semaforu, osječki je policajac u srijedu srušio na beton i vezao lisicama, a u pomoć su mu priskočile i kolege. Tvrde to očevici incidenta u samom središtu Osijeka, u Ulici Hrvatske Republike oko 11 sati. 

 

 

– Žena je ležala na tlu, uz nju je bio policajac, mislila sam da joj je pozlilo. Kad sam prišla bliže, vidjela sam da on kleči na njoj, a ona mlatara nogama i opire se, vjerojatno se protivila što joj je vezao lisice – opisuje jedna žena koja je svjedočila nemilom događaju.

Okupili su se brzo zaposlenici obližnjih radnji i glasno negodovali zbog, kako smatraju, policijske brutalnosti.

– Bilo je strašno, policajac ima sigurno 130 kilograma, a žena je starija od 60 godina. No, policajac se nije obazirao na nas – prepričavaju dan poslije.

Kada je prije toga prešla pješački prijelaz dok je bilo upaljeno crveno svjetlo, policajac joj se, pričaju svjedoci,  obratio, no ona je “nešto promrmljala i nastavila dalje”. Sustigao ju je i srušio.

No, ima i onih koji tvrde kako je žena navodno policajca udarala kada ju je uhvatio za ruku.

Sve što se zbivalo, ističu u PU osječko-baranjskoj, snimljeno je kamerom koju je policajac nosio na svojoj uniformi. Njihov je službenik, ističu, uočio nepoznatu pješakinju koja je na “crvenom” prešla kolnik na križanju Prolaza Ante Slavičeka i Hrvatske Republike. 

-U cilju utvrđivanja počinitelja prekršaja, policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid osobnu iskaznicu, što je ona ignorirala i nastavila se kretati nogostupom. Policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje – priopćio je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. 

Žena je, nastavlja, “uz glasno negodovanje nastavila pružati aktivan otpor”, pokušavajući se osloboditi. 

- Pristigao je i drugi policajac te su nad ženom uporabili sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje i priveli ju radi utvrđivanja identiteta. Riječ je o 66-godišnjakinji – naveo je Premec. 

Pregledala ju je u postaji Hitna pomoć, a pokazalo se, kaže on, kako nije ozlijeđena pri privođenju. 

-Snimku događaja zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo na pregled, a konstatiralo je potom da policijski službenici nisu protupravno postupali. Nakon analize, i načelnik policijske uprave uporabu sredstava prisile ocijenio je opravdanom i zakonitom temeljem – ističe on.

Žena će biti prekršajno gonjena zbog prolaska kroz “crveno” te zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

>> Poništen proces policajcu optuženom za ubojstvo crnca u Baltimoreu 

>> Policijska brutalnost u Portugalu: Pretukli oca pred očima djece

Komentara 600

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
15:01 17.12.2015.

Napreduju. Obaraju strace na pod i kleče na njima zbog prelaska zebre na crveno. Uskoro će ih možda tresti električnim šokerima, a kako "napredak" bude išao naprijed, možda i pucati na njih na križanjima zbog prelaska zebre na crveno, a možda i zbog "osnovane" sumnje da bi mogao pokušati prijeći zebru na crveno. Za to vrijeme gotovo 17 milijardi kuna državnog novca je ukradeno iz DUUDI-ja.

Avatar raco
raco
14:42 17.12.2015.

E junačino na ženu si udario.

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
14:28 17.12.2015.

jedino takvima se i smiju obratit običnim nemoćnim i nedužnim građanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije