Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljska drama u Karlovcu

Puškom ubio suprugu pa išao presuditi i sebi, punica i starija kći uspjele pobjeći

Damir i Snježana Matan
Foto: Pixsell/ VL
1/14
13.07.2015.
u 23:37

Iako su isprva mislili da je mrtav, liječnici su naknadno ustanovili da daje znakove života, pa je prebačen u Opću bolnicu Karlovac

Ubit ću i tebe! Makni se, bježi! – vikao je Damir Matan, zvani Krcko susjedu Ivici Mateši i čula ga je čitava Bokeljska ulica u karlovačkom naselju Drežnik u kojem se jučer poslijepodne dva sata odigravala prava drama, jer je obiteljska svađa završila s dugim cijevima na ulici, došli su policija, specijalci, hitna, zatvoren je promet, stigli su i pregovarači. Svega pola sata prije toga, Damir je repetirao pušku koju je uperio prema susjedu Ivici Mateši, tetku svoje supruge Snježane u koju je pucao svega nekoliko minuta prije toga. Bio je krvav, pijan, ljut.

Krvavi prizor

– Nemoj, Damire, smiri se – uspio je reći susjed, ali kada je vidio Damira, svega poprskanog krvlju kako ne staje i ubacuje metak u cijev, počeo je bježati prema svojoj kući. Izbjegao je sigurnu smrt samo zato što se metak zaglavio u cijevi. Kada su vidjele da je svađa između supružnika prerasla u nasilje, iz kuće su, izbjegavši vjerojatno smrt, pobjegle i Snježanina majka Dubravka i 29-godišnja starija kći Ivana. Susjed je nakon toga zvao policiju, a Damir se zatvorio u kuću. Policija je dva sata pokušavala pregovarati s njim, da se preda i iziđe, da se sve mirno riješi. Svi su se bojali u kakvom je stanju njegova supruga, inače profesorica koja je predavala frizerima  na karlovačkoj Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi. No, kada su nakon dva sata pregovaranja policajci čuli pucnjeve iz kuće, provalili su i vidjeli krvavi prizor: Snježana je ubijena ležala u lokvi krvi, a Damir si je naknadno pokušao oduzeti život. Iako su isprva mislili da je mrtav, liječnici su naknadno ustanovili da daje znakove života, pa je prebačen u Opću bolnicu Karlovac.

No, Snježani, nažalost, nije bilo pomoći.

– Damir se posvađao s punicom u prizemlju, a Snježana je došla prekinuti svađu. Udario ju je, tukao na podu, razbio staklenu stijenu s njom koliko ju je tukao. Krenuo je po pušku i začuli smo pucanj, Otišao sam da ga pokušam smiriti, ali nisam uspio. Srećom su Ivana i Dubravka pobjegle, jer vjerujem da je htio ubiti i Dubravku – kazao nam je vidno u šoku susjed Ivan, očajan što se obiteljska svađa završila na krvav način.

Bračne razmirice, kazali su nam šokirani susjedi, postojale su kao i u svakom braku, svađali su se i mirili, ali nitko nije slutio da bi Damir (50) mogao presuditi sebi i nekoliko godina mlađoj supruzi.

Ponovno pijan

Neslužbeno, svađa je započela još dan prije, pa je Damir noć proveo u policiji, da bi nakon što je pušten, i ponovno pijan, opet napao suprugu i njezinu majku. I dok jedni susjedi kažu kako ne znaju da je ikada bilo nasilja u obitelji, drugi pak tvrde da je Snježana svađe i udarce trpjela gotovo čitav brak.

>> Zašto je u smrt odvela Patrika? On joj je bio sve

>> Muž ubio suprugu dok se vraćala s posla pa se pokušao ubiti

Komentara 90

NE
nepenthe
19:28 13.07.2015.

Opet "vrlo" hrvatsko pravosuđe na djelu...Iz teksta je razvidno da je osoba dan prije uhićena i bila na zadržavanju 24 sata, nakon čega su osobu odveli nadležnom prekršajnom sudu,gdje je osobu sudac/sutkinja pustio/la na slobodu...U ovom slučaju sustav je reagirao na poziv u pomoć pravovremeno,ali opet je zakazalo sudstvo...I tko će sad preuzeti djelomičnu odgovornost za nastalu situaciju?! Nitko

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
19:17 13.07.2015.

Miran par?????

DU
Deleted user
19:20 13.07.2015.

Bio u policiji pa ga pustili da zavrsi zapoceto. Po tko zna koji put institucije ne rade svoj posao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije