Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbjegli narkobos

Milan Štifanić ponovno u riječkom zatvoru

stifanic
Goran Kovacic/pixsell
19.11.2013.
u 20:11

U vrijeme riječkog suđenja već je zbog krijumčarenja droge služio desetogodišnju kaznu zatvora u Italiji

Puljanin Milan Štifanić (42), šef istarskog kraka međunarodne narkoskupine bosa Stjepana Prnjata, u travnju prošle godine na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora zbog nabave i prodaje dva kilograma kokaina, a koji je potkraj veljače uhićen u Nizozemskoj po međunarodnoj tjeralici za koju je nalog dao riječki sud, izručen je Hrvatskoj. Otprije dva dana  u riječkom je zatvoru, u kojem je dok je trajalo suđenje proveo tri i pol godine , najdulje zakonski moguće vrijeme pritvora ako presuda nije donesena. Suđenje se bilo oteglo pa je Štifanić izašao na slobodu i sve do dana objave presude,  kad se nije pojavio u sudnici,  bio je redovan na raspravama. Po izricanju presude, s obzirom na izrečenu kaznu zatvora iznad pet godina,  trebao je biti  odmah odveden u pritvor, no ni njega, kao ni njegova suradnika Dalibora Šilića  (31), tada osuđenog na četiri godine zatvora zbog istog (ne)djela, nije bilo. Narkobos Prnjat u tom je procesu ostao "čist", zasad nepravomoćno.

U vrijeme riječkog suđenja već je zbog krijumčarenja droge služio desetogodišnju kaznu zatvora u Italiji, a po završetku procesa tražio je da mu se milijuni i druga imovina, privremeno blokirani, stave na raspolaganje, što je bilo odbijeno.  

Na početku suđenja narkohobotnici bos Prnjat, Štifanić i Šilić bili su optuženi za krijumčarenje više od 200 kilograma kokaina na kojem su zaradili milijune kuna, a članove Prnjatove obitelji Uskok je teretio za pranje novca zarađenog od droge. No, ta je optužnica "pala" pa su za krijumčarenje 144 kg droge ostali optuženi Štifanić i Šilić, a Prnjat i njegovi teretili su se da su kupujući kuće, stanove, zemljišta, automobile, jahtu i spremajući keš u sefove i na bankovne račune, oprali 31 milijun kuna koje je narkobos stekao preprodajom droge. Na kraju, svi su nepravomoćno oslobođeni optužbi za pranje novca stečenog od prodaje droge, a Vijeće sutkinje Ike Šarić ustvrdilo je da Štifaniću i Šiliću nije dokazana ni prodaja 142 kilograma droge pa su osuđeni za dva kilograma droge.
I Štifanić i Šilić, kao i Uskok, na presudu su se žalili, no odluka Vrhovnog suda još nije poznata.

>> Milan Štifanić u zatvoru u Nizozemskoj, uhićen prošle subote

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije