Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbjegli narkobos

Milan Štifanić u zatvoru u Nizozemskoj, uhićen prošle subote

MIlan Štifanić (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
01.03.2013.
u 09:28

Štifanić je prošle godine na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora. U zatvoru u Nizozemskoj čeka okončanje procedure oko izručenja Hrvatskoj koju pokreće Ministarstvo pravosuđa

Puljanin Milan Štifanić (42), šef istarskog kraka međunarodne narkoskupine bosa Stjepana Prnjata, u travnju prošle godine na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora zbog nabave i prodaje dva kilograma kokaina, u zatvoru je u Nizozemskoj. Uhićen je po međunarodnoj tjeralici za koju je nalog dao riječki sud jer je s obzirom na izrečenu kaznu zatvora iznad pet godina po izricanju presude trebao biti odmah odveden u pritvor. No, ni on, kao ni njegov suradnik D. Š. (31), tada osuđen na četiri godine zatvora zbog istog (ne)djela, u sudnici nisu bili. Narkobos Prnjat u tom je procesu ostao "čist", zasad nepravomoćno. U vrijeme riječkog suđenja već je zbog krijumčarenja droge služio desetogodišnju kaznu zatvora u Italiji, a po završetku procesa tražio je da mu se milijuni i druga imovina, privremeno blokirani, stave na raspolaganje, što je odbijeno.

Kako je u petak potvrdila Sajonara Čulina, zamjenica ravnatelja USKOK-a, Štifanić je u Nizozemskoj uhićen prošle subote, 23. veljače u večernjim satima i odveden u zatvor, gdje će čekati okončanje procedure oko izručenja Hrvatskoj koju pokreće Ministarstvo pravosuđa. Po izručenju trebao bi završiti u riječkoj Via Romi koju dobro poznaje. Ondje je, naime, bio tri i pol godine, najdulje zakonski moguće vrijeme pritvora ako presuda nije donesena. Suđenje se bilo oteglo pa je Štifanić izašao na slobodu, no sve do dana objave presude kad se nije pojavio u sudnici bio je redovan na raspravama.

Na početku suđenja narkohobotnici bos Prnjat, Štifanić i D. Š. bili su optuženi za krijumčarenje više od 200 kilograma kokaina na kojem su zaradili milijune kuna, a članove Prnjatove obitelji Uskok je teretio za pranje novca zarađenog od droge. No, ta je optužnica "pala" pa su za krijumčarenje 144 kg droge ostali optuženi Štifanić i D. Š., a Prnjat i njegovi teretili su se da su kupujući kuće, stanove, zemljišta, automobile, jahtu i spremajući keš u sefove i na bankovne račune, oprali 31 milijun kuna koje je narkobos stekao preprodajom droge. Na kraju, svi su nepravomoćno oslobođeni optužbi za pranje novca stečenog od prodaje droge, a Vijeće sutkinje Ike Šarić ustvrdilo je da Štifaniću i D. Š. nije dokazana ni prodaja 142 kilograma droge pa su osuđeni za dva kilograma droge.

I Štifanić i D. Š., kao i Uskok, na presudu su se žalili, no po njihovim žalbama Vrhovni sud još nije odredio sjednicu.

>> Nema dokaza da je bio narkobos, a kao bravar zaradio 10. mil. eura

Komentara 2

TA
tajklemponijemoj
09:36 01.03.2013.

imate lapsus: "osuđen na pet godina zatvora i pol godina zatvora."

Avatar Don-Corleone
Don-Corleone
09:22 03.03.2013.

Kada narko sef dobije 5,5 god...nije onda ni cudo kada imamo pune gradove dolera,,kolike su kazne onda za njih,,,narkobosevi u americi dobivaju po 400 godina zatvora,,,,a kod nas ,,ccccc,,ili ga novinari malo,kao i sve ostale uzdizu i opet pretjeruju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije