Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo pretraživanje

Umjesto upisivanja riječi u Google postavljat će se pitanja

google
reuters
16.03.2012.
u 11:43

Na sličnom principu funkcionira i Bing, tražilica koja je druga po redu po popularnosti u SAD-u koja također nudi odgovore na pitanja.

 

Umjesto upisivanja riječi u Googleovu tražilicu, uskoro će se utipkavati pitanja na koja će tražilica nuditi odgovore, piše DailyMail. Promjena bi trebala zaživjeti već za nekoliko mjeseci. Na sličnom principu funkcionira i Bing,  tražilica koja je druga po redu po popularnosti u SAD-u koja također nudi odgovore na pitanja.

Amit Singhal, viši potpredsjednik u kompaniji u nedavnom intervjuu je izjavio da se većina pretraga oslanja na druge stranice kako bi ponudili odgovor, dok će se ubuduće informacije biti ponuđene iz baze podataka Googlea. Za njih je 2010. godine kompanija FreeBase prikupila podatke i proširila bazu podataka sa 12 milijuna na 200 milijuna osoba, mjesta i proizvoda.

Googleovu tražilicu koristi oko 66 posto ukupnih korisnika interneta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije