Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

U samo tri dana više od 500 molbi za posao u budućoj Ikei Zagreb

\'ikea_nnn_unu_140710\'
11.04.2011.
u 15:15

Većina prijavljenih za prvih osam menadžerskih pozicija u budućoj robnoj kući Ikee iz Zagreba je i Zagrebačke županije, no prijave stižu i iz ostalih dijelova Hrvatske te BiH i Srbije, kaže glasnogovornik Ikee Igor Štefanac.

Ikea je u prva tri dana od otvorenja natječaja za svega osam pozicija unutar buduće robne kuće pokraj Zagreba zaprimila više od 500 prijava zainteresiranih kandidata. Najviše prijava za sada je pristiglo za poziciju voditelja odnosa s kupcima (Customer Relations Manager), potom za pozicije voditelja prodaje (Sales Manager) te zamjenika voditelja robne kuće (Deputy Store Manager). Očekivano, većina prijava za sadaje iz Zagreba i Zagrebačke županije, ali je vidljiv je trend značajnog broja prijava i iz drugih dijelova Hrvatske (Pula, Koprivnica, Čakovec, Osijek, Zadar), kaže glasnogovornik Ikee Igor Štefanac ističući kako stižu prijave čak i iz susjednih BiH i Srbije.

Iz Ikee podsjećaju da je natječaj otvoren do 28. travnja. Zainteresirani se za ponuđene poslove mogu javiti isključivo putem web stranice www.ikeaandme.hr kreirane posebno za prijave za zapošljavanje. Na samoj stranici kandidati će prvo proći kratki kviz o vrijednostima koje su ključne za Ikeu, a tek onda pročitati opis poslova za svaku poziciju i pronaći obrazac za životopis.

Svaki pristigli CV bit će pregledan i razmotren i na temelju njih će se vršiti prva selekcija, objašnjava Štefanac. Drugi krug uključivat će telefonski intervju s voditeljem Ikeine robne kuće i voditeljicom ljudskih potencijala te s ostalim kolegama, nakon čega će se dodatno suziti izbor i odabrane kandidate pozvati na intervju. Finalni dio procesa će proći nekolicina kandidata za svaku poziciju i on će uključivati tzv. Assessment Centre, odnosno specijalizirano testiranje.

Proces selekcije prvog menadžerskog tima Ikee trebao bi završiti do kraja lipnja, a uskoro bi javnosti trebao biti predstavljan i budući voditelj Ikea robne kuće. Još oko 300 zaposlenika robna bi kuća Ikee trebala zaposliti nekoliko mjeseci prije otvaranja, planiranog za drugu polovicu 2012.

Gradnja Ikeina velebnog zdanja vrijednog više od 2,2 milijarde kuna, prvog u regiji i jednog od pet najvećih u Europi, podsjetimo, trebala bi početi već u drugoj polovici ove godine. Planirano je da robna kuća Ikea svojim kupcima otvori vrata 12 mjeseci od početka gradnje, dok će trgovački centar, s kojim će robna kuća biti spojena atrijem, biti otvoren šest mjeseci nakon robne kuće.

Ikeina robna kuća prostirat će se na oko 40 tisuća četvornih metara i sadržavat će cjelokupan asortiman, 9500 proizvoda.  Trgovački će se centar pak graditi u dvije faze i u konačnici će imati oko sto tisuća kvadrata i oko 320 trgovina najpoznatijih svjetskih trgovaca i brendova, koje podrazumijevaju još oko 2500 zaposlenika. U prvoj godini poslovanja Ikee u Hrvatskoj predviđen je promet između 50 i 60 mil. eura, koliko, procjenjuje se, Hrvati ostavljaju sada u robnim kućama Ikee u Mađarskoj, Italiji i Austriji. Predviđa se kako će Ikein centar na godišnjoj razini privući oko 12 milijuna kupaca iz Zagreba i okolice, ali i cijele regije, od kojih 3 milijuna u robnu kuću svoga namještaja.

Komentara 36

XN
xnet0822
21:54 12.04.2011.

Mihac, jesi li se i ti prijavio za smetlara u IKEI ? Hihihihi

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
17:20 11.04.2011.

Na što smo spali.Ono što se zaradi od turizma + zaduženje završiti će u tim trgovačkim centrima.A ti jadni ljudi koji će se uspjeti zaposliti u tim centrima,za kakvu će bijednu plaću raditii.Nadam se da još i ne budu u zgubu.Ali sretni su jer imaju posao.

Avatar bok
bok
17:13 11.04.2011.

Bit ce prilika za nauciti se puno toga... Za zaposlljenike na svim razinama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije