Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zeland

Sud: Policija pogriješila zaplijenivši Dotcomovu imovinu

kim dotcom,kim schmitz
Reuters/PIXSELL
20.03.2012.
u 19:47

Sudski nalog uopće nije trebao biti odobren jer su prilikom podnošenja zahtjeva počinjenje "proceduralne pogreške", zaključila je sutkinja Judith Potter.

Policija je prilikom zapljene imovine Kima Dotcoma učinila proceduralnu grešku zbog čega bi se skupocjena imovina ponovno mogla naći u Dotcomovim rukama, izjavila je sutkinja novozelandskog suda Judith Potter. Kad je osnivač internetske stranice za razmjenu sadržaja Megaupload 20. siječnja uhićen u svom domu u Aucklandu, policija je zaplijenila i niz luksuznih predmeta, uključujući automobile, velike televizore i nakit.

Naime, kako prenosi BBC, sutkinja je zaključila da sudski nalog na temelju kojega su svi ti predmeti zaplijenjeni uopće nije trebao biti odobren jer su prilikom podnošenja zahtjeva počinjenje "proceduralne pogreške", koje je priznala i novozelandska policija. Taj je nalog ništavan i nevaljan, zaključila je Potter.

Vlada je podnijela novi zahtjev za zadržavanje već zaplijenjenih predmeta, ali i za zapljenu novih, koji su otkriveni na temelju dokaza pronađenih za vrijeme prve racije. Sutkinja je taj nalog privremeno odobrila i rekla da će uskoro odlučiti hoće li Dotcomu biti vraćene njegove skupocjene igračke.

Podsjetimo, Dotcom i njegovi poslovni suradnici uhićeni su na zahtjev američkih vlasti koje ih optužuju za korištenje stranice za kršenje autorskih prava i prijevaru. Naime, mnogi su korisnici Megaupload koristili za razmjenu zaštićenih sadržaja, a američko pravosuđe tvrdi da su vlasnici autorskih prava time oštećeni za više od 500 milijuna dolara te da su Dotcom i suradnici pritom zaradili više od 175 milijuna dolara. Optuženici tvrde da su samo nudili uslugu razmjene sadržaja preko interneta te da su uklanjali piratski materijal.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije