Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
limit

Ponuda za preuzimanje Ingre morat će se poništiti

Zagrebačka burza, dionica (1)
Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
25.09.2012.
u 19:48

Đuro Đaković izrazio je namjeru preuzimanja 95 posto udjela, no to nije ostvarivo jer je više od pet posto dionica pod zalogom

Ciljani udjel u Ingri od 95 posto koje je namjeravalo preuzeti društvo Đuro Đaković nije moguće jer je više od pet posto dionica Ingre pod zalogom. Stoji to u mišljenju uprave Ingre kao odgovor na ponudu za preuzimanje objavljenom na stranicama Zagrebačke burze.

Kako kažu neki sudionici tržišta, neobično je da uprava Đure Đakovića ili njihovi savjetnici u tom poslu nisu prethodno provjerili u SKDD koliki je mogući limit slobodnih dionica na koje mogu računati jer sada se natječaj mora poništiti, a Đuro Đaković eventualno dati novu ponudu. Smatraju da bi uprava sada trebala više pozornosti usmjeriti na mogući limit dionica koje se mogu preuzeti, a taj udjel možda čak nije ni 50, a eventualno tek 25 posto, uzme li se u obzir da 36 posto udjela u Ingri drže institucionalni ulagači. Prema mišljenju nekih, logičnije bi bilo da je Đuro Đaković ponudio dokapitalizaciju Ingre od, primjerice, 50 milijuna kuna i preuzimanje udjela od 25 posto po cijeni od šest kuna za dionicu.

U svakom slučaju Ingri je potreban novac te kako i stoji u mišljenju uprave Ingre njihovo restrukturiranje i sinergija s tvrtkom Đuro Đaković osnažilo bi njihovu konkurentnost na tržištu i zato su za suradnju otvoreni. Smatraju i da je ponuđena cijena od šest kuna za dionicu primjerena, ali se i ističe da predsjednik uprave Igor Oppenheim neće prodavati svoje dionice, upravo zato što je limit od 95 posto nemoguć.

>> Đuro Đaković počeo preuzimati Ingru, uvjet 95 % dionica

Komentara 2

Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
23:32 25.09.2012.

Obzirom na kvalitetu pripreme ponude pretpostavljam da su Đuru savjetovali mlađahni Linić koji je počela tržišne ekonmoji marljivo učio u socijalističkoj INI od druga Kardelja. Finalni glanc je bacio premijer Milanović za zavidnim životopisom statiranja u Nagorno Karabahu. No sigurno im je pomogao sa "Hic Ingra, hic salta"..

DE
dekop
10:30 26.09.2012.

Gdje je "nazovi" pravna država i zakon o stečaju ? Bolje bi bilo da se bar javno ne obznanjuju javne pljačke, pa kad neznaš bolje spavaš. INGRA je trebala ići u stečaj 15.8., ali je moja mama javila Hanfi da bi je kupila, pa to sad ne vrijedi da se nebi poremetilo tržište, svašta..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije