Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanja

Milan Vojnović po izboru ACM Sigmetricsa najbolji znanstvenik

Milan Vojnović
ARHIVA VL
22.06.2010.
u 11:19

Vojnović radi u Microsoftovu istraživačkom centru u Cambridgeu, a priznanje je zaslužio doprinosom na području analize i izvrsnosti računalnih sistema i usluga

Ugledna svjetska organizacija ACM Sigmetrics izabrala je Microsoftova istraživača Milana Vojnovića za najboljeg znanstvenika u usponu. Vojnović radi u Microsoftovu istraživačkom centru u Cambridgeu, a priznanje je zaslužio doprinosom na području analize i izvrsnosti računalnih sistema i usluga. Nagrada mu je dodijeljena na svečanosti ACM Sigmetrics 2010 konferencije na Sveučilištu Columbia u New Yorku.

Hrvatskom znanstveniku ovo nije prva nagrada. Na Međunarodnoj konferenciji za kvalitetu usluge dobio je priznanje za rad na protokolima za prijenos podataka u Internet mrežama, ima i nagradu ACM Sigmetrics 2005 za najbolji rad na temu za učinkovitosti prijenosa datoteka u peer-to-peer mrežama, a Međunarodna udruga računalne komunikacije nagradila ga je za najbolji rad u kategoriji modela korisnika mobilnih usluga... No, ovo su samo neka od priznanja koja je osvojio u suradnji sa svojim kolegama.

U Hrvatskoj predaje na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje gdje ima titulu docenta na predmetu Odabrana poglavlja iz računalnih mreža. Doktorirao je 2003. godine na jednom od najprestižnijih europskih sveučilišta, Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) u Švicarskoj, u području komunikacijskih sustava, dok je diplomski studij i magisterij završio na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, 1998. i 1995. godine s odličnim ocjenama. 

Komentara 3

LU
lulu
15:39 22.06.2010.

Fakultetu elektrotehnike i racunalstva a ne fakultet elektortehnike, strojarstva i brodogradnje - to ne postoji

OB
-obrisani-
00:21 24.06.2010.

da, bitne su diplome i gdje je tko magistrirao. Nema veze broj objavljenih znanstv radova, niti broj patenata, inovacija, tantijema, zaštićenih autorskih prava, broj međunarodnih projekata u koje smo uključeni. uostalom, kao da se u vojnim research košnicama samo pronalaze najveća znanstvena postignuća...

Avatar Časna seka
Časna seka
15:37 26.06.2010.

Ima li madraca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije