Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1500

Ergo Klamerice iz Lužana lider regije

Tvrtka Ergo Klamerice iz Lužana kod Slavonskog Broda
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
31.01.2018.
u 16:02

Za povećanje konkurentnosti iskoristili su 600 tisuća kuna iz europskog projekta 'IKT za integraciju i unapređenje poslovnih procesa'

Tvrtka Ergo Klamerice iz Lužana kod Slavonskog Broda upravo je završila provedbu 600 tisuća kuna vrijednog europskog projekta “IKT za integraciju i unapređenje poslovnih procesa”, čiji je cilj povećanje konkurentnosti i učinkovitosti. S tradicijom dugom 45 godina, Ergo Klamerice dulje su vrijeme lider u proizvodnji svih vrsta kvalitetnih industrijskih klamerica u regiji. Proizvode sve vrste žičanih klamerica kompatibilnih sa širokim opsegom pneumatskih, električnih i ručnih alata, a ujedno su se specijalizirali u izradi finih, srednjih i velikih žičanih klamerica te “brad” čavlića. Projektom je nabavljen hardver i potrebna računalna oprema, a u završnoj je fazi implementacija poslovno-informacijskog sustava u poslovanje tvrtke.

– Projekt ima puno potencijala i olakšat će nam rad. Do sada smo stalno morali ići po skladištima, prebrojavati i zbrajati, bilo je teško planirati proizvodnju. Godišnje prerađujemo više od 3000 tona žice, što dovoljno govori o opsegu posla, tako da će nam oprema i primjena novih znanja olakšati poslovanje – kaže vlasnik i direktor tvrtke Zvonimir Ergović. Ergo Klamerice već su se potvrdile kao uspješne ne samo u proizvodnji i izlasku na inozemna tržišta već i u provedbi projekata EU. Svake godine imaju jedan do dva projekta. Već rade i na novom, 9 milijuna kuna vrijednom projektu za kompetentnost i razvoj u sklopu kojega će izgraditi novu halu, skladište od 1500 kvadrata i kupiti nove strojeve. Jedini su proizvođač industrijskih klamerica u Hrvatskoj, koji čak 90 posto svojih proizvoda izvozi u tridesetak zemalja širom Europe i Izrael, a indirektno i u Sjevernu i Južnu Ameriku. Dosad su proizveli više od 1500 raznih vrsta klamerica. Godišnja proizvodnja narasla im je na oko 3000 tona pa svaki mjesec izvezu oko 250 tona ovog proizvoda, a godišnji im je promet oko 34 milijuna kuna. Posla imaju konstantno, rade u tri smjene i stalno im trebaju novi radnici. Trenutačno imaju 66 zaposlenih.

– Tajna je našeg uspjeha rad, rad i samo rad. Svjesni smo da napretka nema bez stalnog ulaganja i zato kontinuirano obnavljamo i ulažemo u nove strojeve. Imamo čak i neke inovacije na području klamerica, sami radimo strojeve i razvijamo nove proizvode prema zahtjevima tržišta. Puno znanja stoji iza nas i to nam daje prednost pred ostalima – zaključio je Ergović.

Tvrtka Ergo Klamerice iz Lužana kod Slavonskog Broda
1/7

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije