Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vaba

Donesena konačna odluka o dokapitalizaciji Varaždinske banke

vaba banka
Marko Jurinec/Pixsell
28.11.2012.
u 15:22

Alternative Private Equity stekao je 66,92 posto u temeljnom kapitalu banke i postao najveći pojedinačni dioničar

Društvo Alternative Private Equity d.o.o., koje upravlja Alternative Private Equity FGS-om, danas je donijelo konačnu odluku o dokapitalizaciji Varaždinske banke d.d., priopćila je Vaba. Tom se odlukom potvrđuje dokapitalizacija banke po cijeni od 14 kuna po dionici, čime Alternative Private Equity stječe 66,92 posto u temeljnom kapitalu banke i postaje najveći pojedinačni dioničar.

"Dokapitalizacija Vaba d.d. banke Varaždin stvorit će kvalitetnu osnovu za daljnje jačanje banke te pojačanu kreditnu aktivnost, što će izravno utjecati na razvoj gospodarstva i sektora malih i srednjih poduzeća koja predstavljaju većinu klijenata banke", poručuju iz Vabe.

Nakon provedene dokapitalizacije, koja čini prvu fazu transakcije te nakon osiguranja svih potrebnih zakonskih i drugih preduvjeta, Alternative Private Equity planira provesti i drugu fazu, tj. integraciju Vaba banke i Centar banke d.d., kao dio projekta konsolidacije malih banaka u Republici Hrvatskoj.

>> Rastu depoziti građana u varaždinskoj Vaba banci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije