Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozitivan trend

Rastu depoziti građana u varaždinskoj Vaba banci

vaba banka
Marko Jurinec/Pixsell
02.11.2012.
u 13:34

Varaždinska Vaba banka treće je tromjesečje ove godine završila rastom depozita građana od 22,5 milijuna kuna, u odnosu na kraj prošle godine

Nakon što je društvo Alternative Private Equity dalo indikativnu ponudu za dokapitalizaciju Vaba banke u iznosu od 50 milijuna kuna, iz Vabe stiže još dobrih vijesti.

Naime, varaždinska Vaba banka treće je tromjesečje ove godine završila rastom depozita građana od 22,5 milijuna kuna, u odnosu na kraj prošle godine.

– Unatoč otežanoj situaciji u poslovnom okruženju Republike Hrvatske i regije ovo potvrđuje povjerenje klijenata u Vaba banku – priopćili su iz banke. U odnosu na prošlu godinu znatno su smanjili i gubitke u poslovanju prvih devet mjeseci.

Inače, Vaba se lani našla među osam domaćih banaka koje su poslovale s gubicima, pri čemu je gubitak iznosio iznosio 12,4 milijuna kuna. Nedavno su napravili i program zbrinjavanja viška radnika s kojim su broj zaposlenih u Vabi smanjili za 15 posto. Zato su pozitivni poslovni rezultati ili barem pozitivni trendovi, svakako dobra vijest.

>> Novac poreznih obveznika odlazi za male banke, a prodaje se HPB?!

Ključne riječi

Komentara 2

DA
danijeluskoci
17:50 02.11.2012.

sjetimo se "stare"štednje u ljubljanskoj banci i u ostalim bankama koje su propale

Avatar to kill Bambi
to kill Bambi
18:42 02.11.2012.

Pazite se banaka!!! Ja sam danas od jedne dobio poziv da se hitno nacrtam u banku za jedan stari tekući račun koji nisam koristio 2 godine. Pišu mi:"ovom Vas prilikom obavještavamo kako smo,unatoč nastojanjima zajedničkog rješavanja Vašeg neurednog poslovanja poo računu XXXX,dužni uskratiti pojedine proizvode i usluge...." Nije mi se nitko svo to vrijeme ni pismeno ni usmeno javljao. Na računu je bilo nešto novaca. Ograničavaju mi usluge dok ne platim dugovanje!!!??Ne piše koliko. Dakle,pazite se starih tekućih računa ,iako s njima nikada niste bili u minusu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije