Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Badelova vina na policama britanskog lanca Waitrose Wine

Badel
Igor Kralj/24sata
14.04.2010.
u 14:38

Vina su, kako doznajemo, u četvrti po veličini trgovački lanac s više od 220 trgovina u Velikoj Britaniji izvezena pod originalnim etiketama, kao hrvatska vina, što Badel stavlja na popis najcjenjenijih svjetskih proizvođača vina.

Traminac Kurije Nespeš i plavac Hvar Vinarije Svirče Badela 1862 odnedavno se mogu kupiti na policama ekskluzivnoga britanskog lanca Waitrose Wine, priopćili su uz te kompanije.

Vina su, kako doznajemo, u četvrti po veličini trgovački lanac s više od 220 trgovina u Velikoj Britaniji izvezena pod originalnim etiketama, kao hrvatska vina, što Badel stavlja na popis najcjenjenijih svjetskih proizvođača vina.

- Da bi se dospjelo na popis najboljih, vina prolaze detaljnu kontrolu kvalitete i ocjenjuju ih stručnjaci za vina Waitrose Winea. Ocjenjuju ih i biraju njihovi somelijeri koji zatim pojedinačno pozivaju proizvođače da uključe izabrana vina u njihov lanac. Badel 1862 tako je dosad jedina hrvatska kompanija koja je nakon izvrsnih kritika njima prodala svoja vina, uključujući kompletnu berbu traminaca 2009. iz ekskluzivne vinarije Kurije Nespeš - kažu u Badelu.

Zanimljivo je istaknuti da je cijela godišnja količina traminca berbe 2009. kupljena u podrumu Nespeša prije završetka vinifikacije, što pokazuje povjerenje kupca prema Badelu. Tvrde kako je dugi niz godina englesko tržište bilo zatvoreno za hrvatska vina, ali je velikim pomacima u kvaliteti i kvalitetnim marketinškim pristupom pronađen put do tamošnjeg tržišta.

Zahtjevno vinsko tržište Velike Britanije nema praktički nikakvu predodžbu o hrvatskim vinima jer originalnih hrvatskih vina već dvadesetak godina nema  na tom tržištu, objašnjavaju. No, kako je sve više nagrađivanih hrvatskih vina u svijetu koja se pojavljuju i nagrađuju i na prestižnom ocjenjivanju Decanter World Wine Awards ugledne vinske revije Decanter iz Londona, britanska percepcija hrvatskih vina očito se mijenja. Samo je Badel 1862 sa svojim Ivanom Dolcem, graševinom Križevci, sauvignonom Daruvar, graševinom Daruvar i dingačem u posljednjih nekoliko godina osvojio sedam vrijednih medalja i priznanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije