Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavko Linić

"Ako banke mogu plijeniti imovinu, onda mogu kontrolirati doprinose"

linic
Patrik Macek/Pixsell
02.02.2012.
u 15:55

Linić je komentirao da, ako banke mogu plijeniti imovinu građana i imaju sve podatke o njima, onda mogu provoditi i predloženu mjeru, prenosi HRT

Prijedlog ministra financija Slavka Linića po kojemu bi bilo moguće zaustavljanje isplate plaća ako doprinosi nisu uplaćeni, a za koji banke tvrde da iz tehničkih razloga ne mogu kontrolirati, Linić je komentirao izjavom da, ako mogu plijeniti imovinu građana i imaju sve podatke o njima, onda mogu provoditi i predloženu mjeru, prenosi HRT. Ministar je istakao i da platni promet nije posao banaka, već da one obavljaju javni posao.

Više pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 4

DO
doktorica
16:17 02.02.2012.

naravno da mogu....

RO
rondomilk
22:46 02.02.2012.

e pa Liniću banke nisu državne niti je to njihov posao. ukoliko bi to postao njihov posao mirovinsko i porezno nisu potrebni imali bi barem trećinu ljudi viška tamo. mirovinsko osiguranje dužno je na kraju svake godine utvrditi ima li koja tvrtka dugovanja prema njima, također ne može se odjaviti zaposlenika ako nisu plaćeni doprinosi. zapravo banke bi mogle na temelju isprave porezne uprave ili mirovinskog osiguranja blokirati račun tvrtke kao što to rade građanima. mnogo je mogućnosti sve se može naplatiti jednostvano i lako. s obzirom da je politička elita privatni poslodavac neće sami sebi naplaćivati.

LT
ljuta.trava
14:57 03.02.2012.

E moj \"rondomilk\", da si šutio ostao bi mudrac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije