Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova biciklijada

Roditelji, djeca, prijatelji, parovi, susjedi...svi su slavili na 2 kotača

Večernjakova biciklijada
Foto: Pixsell
1/10
09.06.2014.
u 11:58

Svi koji su sa stadiona krenuli u vožnju gradskim ulicama stigli uspješno na jarunsko odredište, gdje su uživali

Više od dvije i pol tisuće biciklista jučer je u 11.30 sati pokupilo svoje startne brojeve na južnoj strani stadiona u Maksimiru. Roditelji s djecom, prijatelji, parovi, svi su lijepo vrijeme odlučili iskoristiti kako bi odvozili 32. Večernjakovu biciklijadu.

Ruta od 20 kilometara nikome nije bila prevelika te su je odvozili svi oni koji su je, uz pucanj točno u podne, i započeli. Na Jarun, krajnje odredište, zagrebački su biciklisti počeli dolaziti za manje od pola sata, a najbrži među njima bio je Božidar Lončarić sa Knežije.

Prvi i najstariji

Prvi puta vozim Večernjakovu biciklijadu, ali svugdje inače idem biciklom, nerijetko “potegnem” i do Sesveta – rekao je Lončarić.

Za razliku od njega, Vladimir Matković, 82-godišnji biciklist, ujedno i najstariji na biciklijadi, prisjeća se prve odvožene Večernjakove rute, davne 1979. godine.

–Sudjelovao sam na gotovo svim biciklijadama, koje su se prije održavale češće, a na jednoj od njih na tomboli sam osvojio bicikl Pony na kojem sam kasnije odvozio tisuće kilometara – prisjetio se Matković. Kako kaže, na ovogodišnju je biciklijadu stigao kako bi pronašao one s kojima je prije često pedalirao, ali, dodaje, nekako ih je sve manje...

Pet godina mlađi od Matkovića bicikl je kojim je stigao Dragutin Melner.

–Kupio sam ga od svog susjeda prije 40 godina i riječ je o najstarijem biciklu u Hrvatskoj s brzinama – objasnio je Melner koji svoj model Adler sam servisira.

Prvi puta Večernjakovu biciklijadu odvozilo je i osam slijepih osoba te 10 slabovidnih, koji su na tandem-biciklima Udruge slijepih Istarske županije vozili uz pratnju volontera Hrvatske udruge za promicanje i razvoj tiflotehnike.

–Nije nam bilo lako, no sve se može kad se hoće – rekla je Gordana Glibo, jedna od vozačica.

S obitelji prešla 30 kilometara

Na najoriginalnijem biciklu iz vlastite radinosti, na Jarun je stigao Nikola Barišić, koji je odvozio 23 Večernjakove biciklijade. A svoju prvu, s obitelji, odvozila je i zamjenica gradonačelnika, Sandra Švaljek.

–Bilo je lijepo i nije bilo naporno, a suprug, sin i ja do starta smo došli s Jaruna, pa smo 10 kilometara odvozili prije samog starta – rekla je Švaljek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije