Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
došlo do eksplozije

Pao s bicikla na iPhone 6: 'Osjetio sam vrućinu i ugledao dim'

Opekotina od iPhonea
Foto: Twitter
02.08.2016.
u 13:44

Australac Gareth Clear, kao i mnogi biciklisti, naviknuti su na ozljede koje se znaju dogoditi tijekom bavljenja tom aktivnošću. No, nije očekivao da bicikliranjem i padovima može zaraditi i tešku opekotinu.

Naime, 36-godišnji Gareth pao je u nedjelju s bicikla te je ''sletio'' točno na svoj iPhone 6. Nekoliko sekundi kasnije osjetio je vrućinu i ugledao dim, nakon čega je uslijedila eksplozija.

Njegov pametni telefon, koji je imao tek šest mjeseci, rastopio se i probio sve do kože na stražnjem dijelu noge. Opeklina je bila toliko jaka da je završio na operaciji.

– Mobitel je udario u tlo, nije se sam zapalio. Bila je šansa jedan naprema milijun da pogodim dio telefona koji je probio litijsku bateriju, što je prouzročilo eksploziju – ispričao je Gareth.

Dr. Da-Wei Wang s fakulteta kemijskog inženjerstva UNSW rekao je da nije uobičajeno da se litijske baterije u mobilnim telefonima pregriju i zapale. – Mnogo je primjera da se mobiteli pregriju kad ostanu na punjaču, no eksploziju nakon udara vjerojatno je prouzročila kombinacija pregrijavanja i lošeg dizajna telefona – rekao je.

Iz Applea su poručili da će istražiti slučaj.

>> Sud naredio Appleu da otključa iPhone ubojice, Cook: Ne možemo, to je preopasno!

Komentara 8

AO
admini_obrišite_si_mami
14:00 02.08.2016.

a već se ponadah kako će proći dan bez totalne debilane od članka...

Avatar Duksi
Duksi
17:42 02.08.2016.

Od sad svoj samsung edge 6 punim na dvorištu ,jer toliko se ugrije kada ga punim da ga ne mogu držati u ruci.

SP
spremni0
17:55 02.08.2016.

Nula od telefona...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije