Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatnost i sigurnost

Odsad na Facebooku možete voditi tajne razgovore

Foto: Facebook
1/8
09.10.2016.
u 17:40

Izgleda da ovoga puta što se dogodi na Facebooku, na njemu i ostaje

Inovativni Facebook svojim korisnicima predstavio je novu opciju. Pošiljatelji i primatelji poruka na Messengeru sada mogu voditi tajne razgovore.

Osim toga, moguće je podesiti automatsko brisanje poruka.  Želite li, primjerice, da se vaša poruka obriše 5 sekundi nakon što je pročitana, ona zauvijek i nestaje. Idejno ova opciju funkcionira slično poput aplikacije Snapchat, ali vaše poruke ne brišu se u roku od 24 sata već ovisno o vremenu koje sami podesite. 

Prije nekoliko mjeseci WhatsApp je, koristeći end-to-end enkripiciju, korisnicima osigurao privatnost njihovih razgovora, a sada to čini i Messenger.

- Željeli smo stvoriti razgovore koji su privatni i sigurni. Poruke su namijenjene samo osobama koje razgovaraju i nikom drugom, pa niti nama - rekli su iz vrha Facebooka.

 

Aktivacija tajnih razgovora

Kada započnete novi razgovor na Messengeru u gornjem desnom kutu pritisnite simbol za pisanje. U sljedećem prozoru trebala bi se pojaviti opcija 'tajno'. Nakon toga odaberite primatelja poruke i započnite razgovor. Ako ne možete pronaći ovu opciju, vjerojatno je potrebna instalacija nove verzije Messengera ili pričekajte ažuriranje aplikacije. 

>> Napadaju iPhone: Google ima novu seriju mobitela s neograničenim kapacitetom za fotke i videa

Komentara 2

Avatar samo Istina
samo Istina
19:31 09.10.2016.

Hahahaha moš mislit.

OO
oooooooooo
01:52 11.10.2016.

u pravu ste,naravno da postoji djed mraz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije